Cel mai accesibil Mercedes-AMG se prezintă în premieră - noul A 35!

Germanii prezintă în premieră cel mai accesibil AMG – noul Mercedes-AMG A 35! Astfel, hatchback-ul compact german de cea de-a patra generație se alege cu o nouă versiune de performanță, incipientă de această dată.
Sub capota celui mai accesibil AMG se va situa unitatea modificată M260 – benzinar turboaspirt de 2.0 litri, utilizat și pentru versiunile "standard", fără siglă AMG. Totuși, grație modificărilor, sub capota noului A 35 propulsorul livrează cu aproape 100 CP mai mult – 306 CP și 400 Nm. Cuplul este transmis pe ambele punți prin intermediul cutiei robotizate cu 7 rapoarte AMG Speedshift DCT 7G și sistemului 4MATIC.
Printre rivalii direcți a noului Mercedes-AMG A 35 se vor enumera hot-hatch-urile Audi 3 și, probabil, Volkswagen Golf R. Ambele modele din cadrul Volkswagen Group au sub capotă același benzinar de 2.0 litri cu 310 CP la activ. Rivalii promit a fi mai ageri, deci, grație unui nivel mai mare de putere – Audi S3 și Volkswagen Golf R accelerează până la 100 km/h în 4.6 secunde, atunci când Mercedes-AMG A 35 execută același exercițiu în 4.7 secunde. Viteza maximă a noului hot-hatch este limitată electronic la 250 km/h.
Pe lângă modificările de sub capotă, noul Mercedes-AMG A 35 a primit elemente de fortificare a rigidității caroseriei, arcuri și amortizoare noi la suspensie, cea din urmă fiind, opțional, adaptivă. Frânele față cu 4 pistoane au discuri cu un diametru de 350 mm, iar pentru posterior sunt prevăzute frâne standard, cu un singur piston și discuri de 330 mm.
Cel din spatele volanului va alege dintre cele 5 regimuri de conduse – Slippery (de iarnă), Comfort, Sport, Sport+ și Individual. Hot-hatch-ul dispune de funcția Race-Start (launch control). La exterior noul A 35 se va distinge de celelalte versiuni cu bare de protecție originale, eleron static pe partea de sus a haionului, jante din aliaj cu design original și un volan nou la interior, împreună cu scaune sport și elemente decorative originale.
Premiera publică a noului Mercedes-AMG A 35 va avea loc la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a acestui an. Vânzările în Europa sunt planificate pentru luna ianuarie 2019.
0
2,062
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!