Cel mai stilat retrocar modern - noul roadster Ferrari Monza SP1 și Monza SP 2

Ferrari a dezvăluit planurile sale pentru dezvoltarea companiei și gamei de modele pentru următorii ani! Producătorul italian va suplini gama cu modele noi de excepție, cu un preț exorbitant și un design deosebit, în cadrul noii concepții Icona. Primele exemplare din noua eră a companiei sunt noile Ferrari Monza SP1 și SP2, realizate în caroserie roadster.
La proiectarea noilor modele inginerii și designerii s-au inspirat de la bolizii de curse Ferrari din anii 1950. Caroseria acestora este realizată în întregime din fibră de carbon, inclusiv capota imensă, iar plafonul și parbrizul lipsesc în totalitate – șoferul va fi protejat de vântul exterior doar cu casca și un scut aerodinamic situat în preajma instrumentarului de bord. Înălțimea roadster-elor constituie doar 1,155 mm. Specificațiile SP1 și SP2 din denumire relatează despre numărul de locuri disponibile la bord – pentru o singură persoană și, respectiv, pentru două persoane.
Noile Ferrari Monza sunt construite pe baza coupe-ului de serie 812 Superfast, inclusiv substratul tehnic. Noile modele au preluat de la coupe benzinarul aspirat natural V12 de 6.5 litri, ce a primit un surplus de putere și livrează acum 810 CP, în schimbul celor 800 CP disponibile pentru modelul 812 Superfast, pe când cuplul maxim disponibil a rămas același – 719 Nm. La interior, instrumentarul de bord și comenzile de bază au fost preluate de la coupe-ul de serie, însă planșa de bord este una originală.
De altfel, caracteristicile dinamice a celor două roadster-e sunt identice cu cele indicate de coupe-ul de serie: 2.9 secunde până la 100 km/h, 7.9 secunde până la 200 km/h, iar viteza maximă este limitată la 300 km/h, contra vitezei maxime de 340 km/h în cazul 812 Superfast.
În total Ferrari va produce doar 100 unități Monza SP1 și Monza SP2, iar partea proastă pentru fani este că toate unitățile au fost deja vândute. Pe lângă retrocar-urile exclusiviste, proprietarii se vor putea alege cu o serie specială de accesorii, printre care încălțăminte, mănuși etc. produse de atelierele italiene Loro Piana și Berluti.
0
2,890
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!