Din 2020 modelele concernului PSA vor fi echipate cu asistenţi inteligenţi digitali cu comenzi vocale

Asistentul inteligent cu comenzi vocale capătă teren în industria auto – un nou sistem de acest tip este dezvoltat de concernul PSA, iar din 2020 acesta va fi inclus în dotările modelelor Citroen, DS, Opel şi Peugeot. Potrivit francezilor, posesorii automobilelor PSA vor putea interacţiona direct cu automobilul, precum cu gadgeturile moderne dotate cu asistenţi vocali. Printre primii producători auto, care au implementat în prezent astfel de tehnologii se enumeră Mercedes-Benz cu noul sistem complex de infotainment MBUX.
Concernul francez PSA a anunţat semnarea unui acord de colaborare cu compania SoundHound din SUA, iar scopul de bază al noului parteneriat este de a dezvolta un asistent intelectual digital cu comenzi vocale, care să poată interacţiona direct cu cei de la bord. Potrivit francezilor, şoferii şi pasagerii de la bordul automobilului vor putea conversa cu asistentul inteligent, iar cel din urmă va fi capabil să răspundă la mai multe întrebări, sau să execute mai multe comenzi rostite într-o singură frază. De exemplu, cu o singură comandă cei de la bord vor putea executa o achitare prin intermediul internetului, să identifice un traseu spre destinaţia dorită şi să pornească piesa preferată prin intermediul sistemului audio. Totodată, cei de la bord vor putea acţiona sistemul de climatizare cu ajutorul asistentului, ajustând imediat temperatura, puterea de ventilare şi direcţia aerului condiţionat.
La bazele asistentului intelectual de la bordul automobilelor PSA va sta tehnologia Deep Meaning Understanding, dezvoltată de SoundHound, cu actualizări speciale pentru automobile. Asistentul va fi disponibil începând cu anul 2020 pe mai multe modele din gama Citroen, DS, Opel şi Peugeot.
0
1,580
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!