Ford aduce actualizări ample pentru monovolumurile Galaxy şi S-MAX cu propulsoare noi pe motorină
14 Septembrie 2018, 14:14
Ford lansează actualizări ample pentru substratul tehnic a monovolumurilor Galaxy şi S-MAX, comercializate în Europa. Producătorul american a pregătit două propulsoare pe motorină absolut noi, care să corespundă normelor ecologice, în multiple versiuni de putere, pensionând, totodată, vechea unitate odiesel 2.0 TDCi, oferită anterior în trei variante de putere: 120, 150,180 sau 210 CP.
Americanii au păstrat imaculat designul exterior al celor două monovolumuri, deşi acestea sunt de câţiva ani pe piaţă – actualul Galaxy şi-a făcut apariţia pentru prima dată cu 3 ani mai devreme, pe când de la lansarea S-MAX au trecut 4 ani. Astfel, actualizările sunt doar de ordin tehnic, dar foarte generoase.
Unitatea diesel 2.0 TDCi a fost substituită cu noul propulsor 2.0 EcoBlue, oferit în trei versiuni de putere, de 120, 150 sau 190 CP. În topul gamei de motorizări diesel se va situa acum unitatea 2.0 Bi-turbo, cu 240 CP la activ.
În variantele incipiente motoarele sunt cuplate la cutia manuală cu 6 trepte, iar versiunile de top sunt dotate exclusiv cu cutia automată cu 8 rapoarte. Monovolumurile cu motoare diesel de 1510 şi 190 CP pot fi echipate opţional cu sistem de tracţiune integrală. Versiunile pe benzină sunt prezentate
de singurul motor 1.5 EcoBoost cu 165 CP la activ, cuplat la cutia manuală cu 6 trepte.

Galaxy şi S-MAX cu cutii automate au beneficiat de un cruise-control adaptiv cu funcţie Stop & Go, astfel, monovolumurile pot frâna automat
în faţa unui obstacol, iar după o pauză scurtă să accelereze de sine stătător. Sistemul de monitorizare a unghiurilor oarbe BLIS a devenit mai performant, şi poate percepe automobilele de la posterior la o distanţă de până la 18 metri.

Afară de actualizările tehnice, americanii au suplinit lista nuanţelor disponibile pentru cele două modele cu noile Chrome Blue şi Diffuse Silver.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,755
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!