Ford prezintă viitorul rival pentru Tesla Semi - camionul electric F-Vision Future Truck

Ford pregătește un camion electric de serie, care să concureze pe piață cu noul Tesla Semi! Prototipul F-Vision Future Truck a fost prezentat, deocamdată, în calitate de concept, însă americanii asigură, că în viitorul apropiat acesta va evolua într-un camion electric de serie, gata de producție și lansare pe piață.
Premiera conceptului a avut loc la expoziția transporturilor comerciale din Hanovra. Ford F-Vision Future Truck a fost dezvoltat de americani în cooperare cu compania Koc Holding, originară din Turcia. Curios este, că caracterizând conceptul, oficialii companiei americane au relatat, că la proiectarea camionului, designerii s-au inspirat de la eroii benzilor desenate Marvel Comics și, în special, de la abilitățile acestora de a se adapta condițiilor mediului înconjurător.
Prototipul american dispune de un coeficient aerodinamic îmbunătățit, comparativ cu camioanele "tradiționale" și suprafețe mari din sticlă, pentru o vizibilitate mai bună. Cei de la Ford nu au relatat, însă, despre caracteristicile tehnice a camionului conceptual, ci au relatat doar că acesta dispune de un sistem de pilot automat sofisticat de nivelul 4 (din cele 5 posibile), ceea ce înseamnă, că prototipul ar putea rula automat pe majoritatea drumurilor publice în diverse condiții climaterice, fără implicarea șoferului.

Nu au relatat cei de la Ford nici despre termenii lansării viitoarei versiuni de serie a camionului. Rivalul acestuia, Tesla Semi, urmează să fie lansat în 2020.
0
2,616
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!