Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Francezii lansează noul SUV DS 3 Crossback care devine şi primul electromobil al brandului celor de la PSA

Francezii prezintă în premieră mondială noul SUV compact premium DS 3 Crossback. Noul model va înlocui în gama producătorului hatchback-ul compact DS 3, dar şi va deveni primul electromobil de serie al brandului. DS 3 Crossback debutează cu noua platformă modulară CMP, care în viitor va sta la baza modelelor Peugeot şi Opel, inclusiv a electromobilelor celor doi producători.
Noua platformă CMP a fost dezvoltată iniţial pentru producţia automobilelor compacte atât cu propulsie cu motoare termice, atât şi cu propulsie 100% electrică. În viitor platforma va fi utilizată de noile generaţii Peugeot 208 şi Opel Corsa, care se vor alege, de asemenea, cu propulsie electrică similară.
Producţia hatchback-ului DS 3 se va încheia în câteva luni, iar ulterior acesta va fi înlocuit cu crossover-ul DS 3 Crossback. Noul model compact combină, astfel, liniile de design exterior a compactei, pe care o va înlocui cu cele inspirate de nava amiral DS 7 Crossback. Printre tehnologiile inovative, dezvoltate în cadrul PSA şi debutate pentru prima dată pe crossover-ul respectiv se enumeră mânerele exterioare a portierelor, ascunse în interiorul caroseriei, care sunt acţionate automat în moment ce proprietarul se apropie de automobil cu cheia la o distanţă de 1.5 metri. De altfel, proprietarii vor avea acces la interiorul automobilului şi prin intermediul aplicaţiei speciale de pe smartphone.
Bazat pe platforma CMP, DS 3 Crossback dispune de spaţiu special prevăzut pentru setul de baterii în podeaua maşinii. Iniţial francezii vor lansa pe piaţă versiunile dotate doar cu propulsoare cu ardere internă: benzinarul turboaspirat cu 3 cilindri 1.2 PureTech, cu 110, 130 sau 155 CP la activ, în dependenţă de versiunea aleasă, şi turbodieselul 1.6 BlueHDI, cu 100 sau 130 CP la activ, în dependenţă de versiunea selectată. Toate unităţile se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte.
Versiunea electrică DS 3 Crossback E-Tense se va lansa pe piaţă la sfârşitul anului 2019. Aceasta este propulsată de un motor electric de 136 CP, ce pune în mişcare roţile punţii faţă, alimentat de la o baterie de 50 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 300 km conform ciclului de testare WLTP, apropiat la maxim de condiţiile reale. Un propulsor similar îşi va face apariţia pe viitoarele versiuni electrice Peugeot 208 şi Opel Corsa.
Merită atenţie şi nivelul de echipare a noului DS 3 Sportback, care pretinde a fi un crossover premium. În versiunile de top acesta va dispune de faruri matrice, sistem de menţinere a benzii de circulaţie în tandem cu un cruise-control adaptiv, ce pot activa la viteze de până la 180 km/h – astfel, crossover-ul devine, practic, autonom pe autostrăzi. Sistemul de frânare automatizat este capabil să oprească automobilul inclusiv în faţa pietonilor şi bicicliştilor, inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă sau pe timp de noapte.
Premiera publică a noului DS 3 Crossback va avea loc în câteva săptămâni la Salonul Auto de la Paris. Primele unităţi de serie vor fi livrate clienţilor şi îşi vor face apariţia în showroom-urile europene până la sfţrşitul anului curent. Preţurile pentru crossover-ul compact vor fi cuprinse între 25 şi 42 mii euro în Europa, ceea ce-i asigură un loc în segmentul SUV-urilor compacte premium, unde acesta va avea de concurat cu rivali precum Audi Q2, MINI Countryman şi Lexus UX.
0
484
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!