Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hennessey prezintă un rival pentru propriul VelociRaptor - noul Goliath 6x6 pe baza Chevrolet Silverado

27 Septembrie 2018 - 11:54
Denis Godorozea
Acum 2 ani atelierul american de tunign Hennessey Performance a prezentat monstrul cu 3 axuri VelociRaptor, dezvoltat pe baza pick-up-ului Ford F-150. Succesul modelului respectiv a fost unul peste așteptările atelierului, încât americanii au decis să lanseze un alt monstru similar – noul Hennessey Goliath 6x6 devoltat de această dată, însă, pe rivalul de sânge al lui Ford F-150 – Chevrolet Silverado.
La moment americanii au dat publicării doar câteva imagini cu noul pick-up monstruos, astfel încât primul prototip nici nu a fost produs. În schimb, tunerii au dezvăluit date curioase despre substratul tehnic al viitorului pick-up cu 3 axuri. Astfel, la baza Goliath 6x6 va sta pick-up-ul Silverado în versiunea offroad Trail Boss Z71 cu două rânduri de scaune la bord. Pe lângă puntea adițională, pachetul minim de modificări va include o suspensie modificată cu o gardă la sol mărită până la 200 mm, anvelope offroad BFGoodrich cu jante originale de 20 țoli, bare de protecție originale și sisteme de iluminare LED adiționale.
Unitatea V8 de 6.2 litri va fi dotată cu compresorul HPE700, grație căruia puterea motorului se va majora de la 426 CP și 624 Nm la 715 CP și 915 Nm! Grație modificărilor, tunerii anticipează că Goliath 6x6 va accelera până la 100 km/h în circa 4 secunde, iar opțional va fi disponibil un pachet de modificări mai performant, care să sporească puterea unității de propulsie până la 819 CP și să ofere un sistem de frânare mai performant Brembo.

Pachetul standard de modificări, oferit de Hennessey Performance va avea un preț de circa 375 mii dolari americani (prețul include achiziționarea pick-up-ului standard Chevrolet Silverado. În total Goliath va fi produs într-un număr limitat de 24 unități.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter