Hyundai actualizează compacta i30 la doar doi ani după lansare!

La doar doi ani de la lansarea Hyundai a actualizat gama de modele compacte i30 pentru piaţa europeană. Hyundai i30 a primit modificări minore la nivel de design, însă mai importantă este actualizarea motorizărilor, cât a celor pe benzină, atât şi a celor pe motorină, pentru a se conforma standardelor de poluare Euro 6d-TEMP, care intră în vigoare pe teritoriul Uniunii Europene.
Modificările la nivel de substrat tehnic vizează întreaga gamă de modele i30 în toate versiunile de caroserie. De actualizări la nivel de design, însă, au primit doar hatchback-urile şi break-urile – acestea s-au ales cu o bară de protecție față nouă, preluată de la liftback-ul cu aceeași denumire. Noua bară de protecţie dispune de lumini de zi de tip LED modificate şi o inserţie orizontală de culoare neagră. Versiunea de performanţă N şi pachetul de tuning de uzină N Line au rămas nemodificate, precum şi liftback-ul, de altfel.
De menţionat, că lansarea unei game mai mari de versiuni, inclusiv liftback-ul şi versiunea de performanţă N pentru noua generaţie Hyundai i30 nu a contribuit prea mult la succesul modelului compact sud-coreean în Europa: în prima jumătate a acestui an Hyundai a comercializat pe Bătrânul Continent circa 42 mii unităţi i30 în total, atunci când rivalul principal, Volkswagen Golf, înregistrează vânzări similare într-o singură lună!
După actualizare toate motoarele de sub capota Hyundai i30, inclusiv benzinarul de 2.0 litri prevăzut pentru versiunea de performanţă i30 N, vor fi dotate cu filtru de particule. Motorul diesel de 1.6 litri din seria U2 a fost înlocuit cu noua generaţie, U3 Smartstream, care are aceeaşi capacitate cilindrică dar este echipat cu sistemul DEF de injectare a ureei pentru reducerea nivelului de emisii poluante. Noul turbodiesel indică acum şi o putere mai mare pentru toate cele trei versiuni disponibile – de 96, 116 sau 136 CP.
Vânzările versiunilor actualizate Hyundai i30 vor începe la scurt timp după prezentare. Cel mai probabil preţurile nu vor cunoaşte o majorare. În ţara noastră modelul respectiv nu este disponibil, iar în locul acestuia în segmentul C este prezentat sedanul Hyundai Elantra.
0
1,882
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!