Hyundai va lansa un pick-up pentru clienții cu mod de viață activ pe baza conceptului Santa Cruz

Hyundai pregătește un pick-up de serie pe baza conceptului Santa Cruz, debutat cu 3 ani mai devreme. Constructorul din Coreea de Sud a specificat, că deși pick-up-ul va fi orientat în primul rând pentru clienții americani, unde segmentul respectiv înregistrează cea mai mare cerere la nivel global, noul model va fi destinat clienților ce duc un mod de viață activ, iar astfel, viitorul Santa Cruz nu va fi un model greoi cu propulsoare imense, ceea ce înseamnă că va fi și un model global!
Conceptul Santa Cruz a debutat în 2015 la Salonul Auto de la Detroit – sud-coreenii analizau atunci reacția publicului pentru noul model, fără a oferi detalii despre viitoarea versiune de serie. Acum, însă, a fost anunțat că versiunea de serie Santa Cruz se află la etapa de dezvoltare, iar debutul modelului va avea loc în viitorul apropiat. Deși au trecut 3 ani de la prezentarea conceptului, designul exterior al acestuia se încadrează, parțial, în limbajul stilistic corporativ a mărcii în prezent, iar versiunea de serie ar putea fi lansată doar cu mici ajustări la nivel de design.
Destinat clienților amatori de un mod activ de viață, Hyundai caracterizează viitorul său pick-up drept un rival direct pentru Honda Ridgeline. Pentru noul model compania va utiliza o platformă a SUV-urilor deja existente în gamă, ceea ce înseamnă că acesta nu va fi construit pe cadru dur. Cel mai probabil, din punct de vedere tehnic noul Santa Cruz va fi un "frate" mai practic pentru SUV-ul Santa Fe, fapt despre care sugerează și denumirile modelelor, adaptând, astfel, și designul noii generații a celui mai mare SUV din gama Hyundai.
Conceptul a debutat cu propulsor diesel, însă versiunea de serie, cel puțin destinată pieței americane va dispune de două propulsoare turboaspirate pe benzină, de 1.6 și 2.0 litri. O versiune pe motorină și-ar putea face apariția pentru piața europeană și cea australiană.
0
1,655
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!