În Moldova ar putea fi asamblate autobuze electrice! Gigantul chinez ZTE - investitor

Gigantul chinez ZTE vrea să asambleze în Moldova autobuze cu propulsie electrică! Despre intenția de a lansa o linie de producție în țara noastră oficialii companiei au relatat în cadrul unei întrevederi cu Pavel Filip. Premierul, la rândul său, a anunțat că autoritățile de la Chișinău sunt gata să identifice soluții optime pentru ofertele lansate de investitori.

Reprezentanții companiei chineze au relatat în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip despre intenția de a investi în deschiderea unei fabrici de asamblare a autobuzelor electrice. Șeful cabinetului de miniștri a îndemnat potențialii investitori să consulte instantaneu Secretariatul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Un avantaj pentru investitorii chinezi ar fi faptul, că țara noastră are un regim de comerț liber cu Uniunea Europeană, țările CSI și Turcia, iar în prezent un asemenea acord se negociază și cu China.
După anunțarea intențiilor, Executivul de la Chișinău va iniția crearea unui grup de lucru la nivel ministerial, cu participarea reprezentanților ZTE, pentru elaborarea unui Memorandum, în care să fie stabilite etapele ce ar urma să fie întreprinse pentru realizarea proiectului investițional.

ZTE Corporation este o societate pe acțiuni din China, cu o cotă de peste 50% deținută de Guvernul Republicii Populare Chineze. Activitatea de bază a companiei constă în producția echipamentelor de telecomunicații (precum și gadget-uri mobile), însă compania nu ezită să se lanseze în diverse proiecte investiționale pe întreg globul în mai multe domenii.
1
2,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!