KAROQ-ul german: când noul Volkswagen Tharu va apărea în Europa? Informaţii oficiale

Volkswagen pregăteşte lansarea noului crossover Tharu pe piaţa mondială. Informaţii în acest sens au fost oferite pentru revistele chineze de către oficialii companiei germane. Pentru început, Tharu va deveni disponibil doar în China pe parcursul următoarelor săptămâni, însă ulterior, KAROQ-ul german îşi va face apariţia şi pe alte pieţe, inclusiv cea europeană.
Volkswagen Tharu a marcat premiera mai devreme în acest an. Fiind inspirat de la conceptul Powerful Family SUV, cu actualizări minore crossover-ul german a fost prezentat în versiunea de serie, care este o nouă interpretare a modelului Skoda KAROQ, în versiunea cu ampatament mărit, prezentă exclusiv pe piaţa chineză. Astfel, Tharu măsoară în lungime 4,453 mm, având o lăţime de 1,841 mm şi un ampatament de 2,680 mm, fiind cu doar câţiva milimetri mai mic decât Tiguan, comercializat şi în ţara noastră.

La exterior noul Tharu are mai multe elemente preluate sau inspirate de la Skoda KAROQ, asemănările fiind mai evidente pe lateral. Părţile frontală şi posterioară sunt originale, inspirate de la SUV-ul Terramont, astfel Tharu are un aspect mai brutal decât modelul ceh. Ulterior Tharu se va alege şi cu versiunea R-Line, cu un kit exterior mai agresiv.
Tharu va prelua şi substratul tehnic de la Skoda KAROQ, aproape în întregime, de altfel. Sub capota acestuia se vor situa unităţile turboaspirate 1.2 TSI (116 CP) şi 1.4 TSI (150 CP), însă pentru versiunile de top va fi prevăzut benzinarul 2.0 TSI, cu 184 CP la activ, propulsor ce lipseşte în lista motorizărilor SUV-ului ceh.

Interiorul noului Tharu nu a fost dezvăluit, însă oficialii germani au comunicat, că la acest capitol Tharu şi KAROQ se vor distinge mai mult. Printre echipamentele opţionale, disponibile pentru Tharu, se vor enumera camerele de luat vederi la 360 grade, cruise-control adaptiv, sistem smart-key de acces la interior şi pornirea motorului fără utilizarea cheii, faruri LED, plafon panoramic şi jante din aliaj de 18 ţoli.
Modelul destinat pieţei chineze va fi produs la uzina locală Shanghai Volkswagen, startul livrărilor fiind planificat pentru sfârşitul acestui an. Ulterior Tharu, probabil, cu mici actualizări, va marca debutul şi pe alte pieţe, inclusiv cea europeană şi nord-americană. SUV-urile pentru pieţele Europei de Est, inclusiv ţările CSI, vor fi produse la uzina germanilor din Rusia, unde în prezent este produs Tiguan. Livrările vor începe din 2020, iar tot atunci, cel mai probabil, Tharu îşi va face apariţia şi în Moldova.
0
2,137
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!