KIA prezintă în premieră noul shooting brake Proceed

După cum anunţa anterior, KIA a eliminat din gama sa de modele compacte coupe-ul cu 3 uşi pro_cee’d, însă sud-coreenii nu au renunţat şi la denumirea respectivă. Astfel, după o reformulare a denumirii, noul Proceed a căpătat şi o filozofie absolut nouă – noua generaţie s-a transformat dintr-un hatchback cu 3 uşi într-un shooting brake stilat.
De fapt, ca "shooting brake" modelul este caracterizat de departamentul marketing al companiei, acesta fiind un break arătos cu pretenţii de performanţă. Noul Proceed dispune de aproape toate condimentele din reţeta unui shooting brake veritabil, de altfel, precum plafonul coborât la posterior, montanţi spate şi hayon puternic înclinaţi, dar şi un kit aerodinamic exterior agresiv.
Totodată, Proceed nu este o simplă interpretare sport a break-ului Ceed Sportwagon cu elemente exterioare adiţionale – noul shooting brake sud-coreean este cu 5 mm mai lung decât break-ul, măsurând în lungime 4,605 mm.Lăţimea şi ampatamentul noului model sunt identice break-ului – 1,800 şi, respectiv, 2,650 mm. În schimb, înălţimea a fost micşorată cu 43 mm.
Elementele exterioare ale noului Proceed sunt originale, cu excepţia capotei şi aripilor faţă. Noul shootingbrake adoptă un design agresiv, cu bare de protecţie copleşite cu elemente decorative, incizii de aer mai mari şi două tobe ale sistemului de evacuare integrate la posterior. Proceed va fi oferit standard începând cu nivelul de dotare GT-Line, iar astfel la interiorul tuturor unităţilor îşi vor face loc standard scaunele sport cu suport lateral mai profilat şi volan sport. Standard break-ul va fi echipat cu jante de 17 ţoli, opţional fiind disponibile jantele de 18 ţoli. Garda la sol a fost micşorată cu 5 mm, iar suspensia a fost resetată pentru senzaţii mai tari în condus şi o manevrabilitate mai precisă.
Unităţile de propulsie incipiente, oferite pentru versiunile standard Ceed sunt prevăzute şi pentru Proceed. Astfel, motoarele disponibile nu prea impresionează cu performanţa – Proceed va fi disponibil cu două unităţi turboaspirate pe benzină, 1.0 T-GDI (120 CP) şi 1.4 T-GDI (140 CP), dar şi turbodieselul 1.6 CRDI (136 CP la activ). Motoarele se cuplează standard la cutia manuală cu 6 trepte, iar pentru cele de top este prevăzută, opţional, cutia robotizată cu 7 rapoarte.
Totodată sud-coreenii au dezvăluit aspectul exterior al versiunii Proceed GT. Aceasta va dispune de un substrat tehnic identic cu Ceed GT, având sub capotă unitatea turboaspirată pe benzină 1.6 T-GDI, despre care vă relatăm mai amănunțit în articolul următor. Proceed GT și Ceed GT se vor distinge, astfel, prin setările suspensiei și tandemului dintre unitatea de propulsie și cutia de viteze.
Producţia KIA Proceed va avea loc la uzina sud-coreenilor din Slovacia, alături de celelalte versiuni ale compactei. Premiera publică va avea loc în luna octombrie a acestui an la Salonul Auto de la paris, în prima jumătate a anului viitor modelul va fi lansat pe piaţă.
0
1,726
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!