Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

KIA prezintă versiunea de performanță a noii generații Ceed

Odată cu premiera "shooting brake-ului" KIA a dezvăluit și datele despre noua versiune de performanță Ceed GT. Cu schimbul de generații, însă, Ceed GT a preluat propulsorul predecesorului, cel mai probabil pentru a evita concurența internă cu hatchback-ul de performanță Hyundai i30 N, însă, sud-coreenii promit o suspensie setată pentru un condus dinamic și senzații tari.
Sub capota noului Ceed GT, astfel, se regăsește propulsorul "vechi" turboaspirat, pe benzină, 1.6 T-GDI, cu același nivel de putere de 204 CP și 265 Nm cuplu maxim. Pentru prima dată pe versiunea de top Ceed acesta poate fi comandat în tandem cu cutia robotizată cu 7 rapoarte DCT, atunci când predecesorul era disponibil doar cu cutie manuală cu 6 trepte.

Precedenta generație Ceed GT a fost criticată pentru reacții mai puțin precise la acționarea volanului în viraje și lipsă de senzații. Noul Ceed GT promite să elimine problemele predecesorului: hatchback-ul de performanță s-a ales cu arcuri rigidizate și stabilizatoare noi, care să asigure aderență pentru toate cele 4 roți cu carosabilul în timpul parcurgerii virajelor la viteze mari.
Noua direcție va reacționa mai precis la comenzile celui din spatele volanului, oferind și un feedback mai amănunțit acum. Discurile de frână au crescut până la 320 mm (300 mm la predecesor), iar garda la sol constituie acum 135 mm (140 mm la predecesor).

La exterior Ceed GT se distinge de versiunile standard cu barele de protecție mai agresive, o grilă a radiatorului retușată, dar care și-a păstrat forma, inserții pe pragurile laterale. La interior cei din față vor beneficia de scaune cu un suport lateral mai profilat, volan sport și elemente contrastante de culoare roșie.
Caracteristicile dinamice a noului Ceed GT nu au fost dezvăluite, deși acesta ar putea să fie foarte apropiate celor indicate de predecesor. Lansarea pe piața europeană va avea loc în prima jumătate a anului viitor. Publicul va face cunoștință cu versiunea de top Ceed la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie curent.
0
394
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!