Lexus ES primeşte camere de luat vederi în schimbul oglinzilor retrovizoare din octombrie curent

Lexus lansează noua tehnologie Digital Outer Mirrors, cu camere de luat vederi în schimbul oglinzilor retrovizoare laterale şi afişaje pe ecrane la interior, iar primul model ce va beneficia de această opţiune va fi noua generaţie a sedanului ES, lansată de curând de producătorul nipon. Ulterior tehnologia îşi va face apariţia în lista opţionalelor altor modele din gama Lexus.
Sistemul Digital Outer Mirrors se bazează pe două camere de luat vederi de dimensiuni compacte, montate în locul oglinzilor retrovizoare exterioare "tradiţionale". Graţie dimensiunilor, camerele nu doar oferă o calitate mai bună a imaginii de la posteriorul maşinii, deoarece acestea nu sunt condiţiilor climaterice nefavorabile, dar şi diminuiază zgomotul produs de capacele oglinzilor oferite standard.
Imaginile captate de camerele retorvizoare sunt afişate pe două ecrane de 5 inch, fixate pe montanţii faţă de la interior. Camerele dispun de mai multe regimuri de funcţionare (stânga, dreapta, posterior), activate automat în momentul acţionării indicatoarelor de viraj sau schimbarea levierului cutiei de viteze în regimul marşarier. Totodată, şoferul va avea posibilitate de a acţiona camerele manual.
Printre alte beneficii practice, aduse de sistemul Digital Outer Mirrors, se enumeră funcţiile sofisticate a sistemului de monitorizare a unghiurilor oarbe, care poate acum evidenţia automobilul din spate pe ecranul de afişare a imaginilor captate de camera retrovizoare.
Sistemul va fi disponibil opţional pentru noua generaţie a sedanului Lexus ES, vânzările căruia vor începe în Japonia în luna octombrie a acestui an. Ulterior opţiunea va fi disponibilă şi în alte ţări, unde se vor comercializa berlinele nipone, iar mai târziu şi pe alte modele din gama Lexus. Anterior despre lansarea unor tehnologii similare au anunţat Audi, cu primul SUV electric e-tron şi Mercedes-Benz, cu noul camion Actros. Pentru prima dată, însă, în producţia de serie acestea se vor lansa pe modelul nipon.
0
2,003
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!