Lister prezintă SUV-ul modificat Jaguar F-PACE! Ar putea fi mai rapid decât Lamborghini Urus

Lister prezintă primele imagini și date tehnice despre propriul pachet de tuning pentru Jaguar F-PACE SVR. SUV-ului britanic i-a fost atribuit numele Lister LFP, iar potrivit datelor distribuite de tuneri, acesta se face mai rapid în accelerarea până la 100 km/h decât Lamborghini Urus – recordmanul în rândul SUV-urilor de performanță de serie.
Tunerii britanici au prezentat designul exterior și interior a SUV-ului modificat, însă acesta are în prezent statut de concept, iar până la lansarea oficială și livrarea către clienți, LFP s-ar putea alege cu câteva modificări, de ordin tehnic și stilistic, precum și în cazul coupe-ul demențial Lister LFT-666, creat pe baza Jaguar F-TYPE.
Noul SUV este dezvoltat pe baza versiunii de top de serie Jaguar F-PACE SVR, ce are sub capotă benzinarul V8 de 5.0 litri, cu 550 CP la activ. Modelul britanic este capabil să accelereze până la 100 km/h în 4.3 secunde, cu viteza maximă de 283 km/h. Cu tratamentul primit de la Lister, timpul de accelerație se reduce până la 3.5 secunde, sau cu 0.1 secunde mai rapid, decât accelerează Lamborghini Urus, iar viteza maximă depășește 320 km/h. Precum și în cazul versiunii modificate F-TYPE, cel mai probabil Lister LFP a primit un compresor și un intercooler mai performant, un alt sistem de admisie și o unitate de control al motorului modificată.
La exterior Lister LFP a beneficiat de bare de protecție noi, aripi și praguri laterale evazate, eleron static pe hayon, jante și etriere de dimensiuni mai mari. Elementele exterioare adiționale sunt executate din fibră de carbon, ceea ce va contribui la reducerea greutății proprii a SUV-ului. La interior modelele modificate vor primi tapiserie absolut nouă cu sigle Lister.
Atelierul britanic a dat startul comenzilor pentru SUV-ul demențial, însă acesta va putea fi văzut în acțiune și își va dezvălui caracteristicile complete doar peste câteva luni. Totodată, britanicii nu au identificat deocamdată nici prețul final pentru programul său de tuning, menționând doar, că acesta va constitui circa 140 mii lire sterline.
0
1,920
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!