Mercedes-AMG GT s-a ales cu o versiune incipientă

În primăvara acestui an Mercedes-AMG GT a debutat la Geneva cu 3 versiuni, cu propulsoare cu 6 cilindri și V8 sub capotă, cu o putere cuprinsă între 435 și 639 CP. Tot atunci în presa mondială au fost distribuite informații, precum că coupe-ul cu 4 uși german va dispune, în viitor, doar de versiuni mai performante, cu sisteme de propulsie hibride, însă germanii au pregătit o surpriză pentru cei, ce vor să "economisească" la achiziția bolidului german.
Așadar, noua versiune incipientă Mercedes-AMG GT 43 este unica în listă, a cărei preț este mai mic de 100 mii euro. Din punct de vedere tehnic, noua versiune este aproape identică celei superioare – GT 53. Unitatea de propulsie de sub capotă, benzinarul de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie livrează aici 367 CP și 500 Nm, pe când în cazul versiunii GT 53 acesta este capabil de 435 CP și 520 Nm. Același motor cu același nivel de putere este instalat și sub capota coupe-ului cu 4 uși Mercedes-Benz CLS 450, de altfel.
Motorul pe benzină este acompaniat de sistemul electric EQ Boost, cu un starter alternator cu o putere de 22 CP și 250 Nm, menit să ofere un suport motorului termic în primele clipe de accelerare. Motorul se cuplează standard la cutia automată cu nouă trepte, ce transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală 4MATIC+.
Noul Mercedes-AMG GT 43 accelerează până la 100 km/h în 4.9 secunde, fiind mai "lent" decât versiunea GT 53 cu 0.4 secunde. Viteza maximă constituie 270 km/h (-15 km/h). La exterior, însă, cele două versiuni vor fi identice, cu excepția inscripțiilor de la posterior. Prețul noii versiuni, fără opționale, începe de la 95,260 euro în Germania.
0
1,691
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!