Mercedes-Benz a oferit detalii despre viitorul seriei electromobilelor EQ - urmează lansarea EQA şi EQS

La începutul acestei luni Mercedes-Benz a prezentat în premieră mondială primul său SUV electric de serie – noul EQC. SUV-ul 100% electric este, însă, doar primul model din viitoarea gamă de electromobile, care va include modele mai compacte, dar şi berline de dimensiuni mari, precum Mercedes-Benz S-Class. Pe lângă seria EQ, germanii vor lansa în următorii ani versiuni electrificate, cu sisteme de propulsie mild-hybrid, plug-in hybrid, dar şi automobile cu celule de combustibil. Astfel, Mercedes-Benz a făcut publice planurile de electrificare pentru următorii 7 ani.
Proiectul de electrificare prevede, astfel, nu doar lansarea unor modele absolut noi, cu propulsie 100% electrică, ci şi lansarea versiunilor hibride, pentru modelele existente din gama germanilor din Stuttgart. Implementarea proiectului cu o durată de 7 ani îi va costa pe germani cel puţin 10 miliarde de euro, investiţii aprobate de conducerea Daimler.

Aşadar, în următorii ani Mercedes-Benz va lansa versiuni mild-hybrid cu sistemul EQ Boost pentru majoritatea modelelor din noua gamă. Ulterior, listele versiunilor vor fi suplinite cu modele plug-in hybrid, mai eficiente, cu sistemul de propulsie EQ Power, cu o autonomie în regim electric de peste 50 km şi consum mediu de circa 2 litri de combustibil sau mai puţin. Germanii au lansat de curând versiuni cu propulsie EQ Boost, iar printre acestea se enumeră nava amiral S-Class, la bordul căreia redacţia PiataAuto a pornit într-un road trip magnific în căutarea sunetelor perfecte, dar şi noua generaţie CLS.
În următoarele luni Mercedes-Benz pregăteşte lansarea primului său SUV cu propulsie pe bază de celule de hidrogen – noul GLC F-Cell, debutat anterior în calitate de prototip, procesul de dezvoltare a căruia a şi luat sfârşit.

O bună parte din investiţii va reveni, bineînţeles, dezvoltării seriei de modele 100% electrice EQ. Primul model din noua gamă a fost noul EQC, prezentat la 4 septembrie curent.
Lansarea pe piaţă a SUV-ului electric va avea loc în vara anului viitor, iar tot atunci germanii vor prezenta versiunea de serie a hatchback-ului compact EQA, dezvoltat pe baza noii generaţii A-Class. Următorul model din gamă va fi nava amiral electrică EQS – sedanul va deveni şi primul electromobil german dezvoltat "de la zero", astfel încât noul EQC are o platformă comună cu GLC, iar viitorul EQA va împarte platforma cu A-Class. Conform concepţiei, viitorul EQS va avea o siluetă de coupe cu 4 uşi, precum CLS, şi dimensiuni similare, dar un ampatament mai generos. Potrivit informaţiilor neoficiale, EQS va dispune de tracţiune integrală şi va fi dotat cu două propulsoare electrice extrem de performante.
Până în 2025 germanii vor lansa încă cel puţin două modele 100% electrice din seria EQ, printre acestea vor fi un sedan de dimensiuni mai compacte şi un nou SUV, care se va situa pe o treaptă mai jos de EQC.
0
2,631
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!