Mercedes-Benz prezintă propria viziune a transportului electric autonom cu conceptul Vision Urbanetic

Mercedes-Benz prezintă propria viziune a transportului public electric autonom al viitorului cu conceptul Vision Urbanetic. Pe lângă transport de persoane, conceptul este capabil să transporte de sine stătător mărfuri în mediul urban, având un sistem de pilot automat avansat şi propulsie 100% electrică.
Precum şi alte concepte de acest gen, noul Vision Urbanetic reprezintă în sine o platformă modulară autonomă, care poate fi reconfigurată în dependenţă de serviciul prestat – conceptul poate dispune de mai multe caroserii, înlocuite la dorinţă pe baza unei singure platforme, dotate cu sistem autonom de pilotare şi de propulsie electrică, cu motoare şi seturi de baterii integrate, astfel încât platforma poate circula de sine stătător.
Mercedes-Benz Vision Urbanetic măsoară în lungime 5.14 metri, configurat pentru transport de persoane, acesta poate adăposti la bord până la 12 pasageri. Configuraţia destinată transportului de mărfuri dispune de un compartiment pentru bagaje cu o lungime de 3.7 metri, suficientă pentru încărcarea a 10 paleţi la bord. Modificarea configuraţiei poate avea loc atât automatizat, cât şi manual, iar modificările necesită un timp de doar câteva minute.
Printre tehnologiile inovative, debutate cu conceptul german, este sistemul informaţional intelectual deosebit de sofisticat. Acesta analizează evenimentele şicondiţiile exterioare din mediul urban pe care îl deserveşte, analizând, inclusiv, datele web şi cele ale sistemelor de navigare, pentru a prognoza exact în ce moment şi în ce loc acesta va fi mai solicitat. Astfel, sistemul este actualizat în timp real şi automatizat, iar din acest motiv este extrem de flexibil şi nu depinde de un program fix de rute prestabilite.
La bordul Vision Urbanetic se regăsesc mai multe camere de luat vederi, senzori şi radare, care interacţionează cu sistemul de pilot automat, dar şi cu cel informaţional. Suprafeţele digitale de la exteriorul conceptului sunt capabile să interacţioneze cu pietonii, iar astfel să le comunice când aceştia se află în vizorul radarelor şi că traversarea străzii sau alte acţiuni pot fi întreprinse în siguranţă.
Germanii nu au dezvăluit date tehnice despre noul concept, astfel încât nu se cunoaşte numărul de motoare electrice ce propulsează conceptul, dar nici capacitatea setului de baterii şi autonomia maximă a acestuia.
0
1,317
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!