Nissan Pulsar se retrage de pe piaţa europeană din cauza cererii prea mici

Nissan a anunţat eliminarea de pe piaţa europeană, iar astfel şi din segmentul automobilelor compacte în Europa, a modelului Pulsar. Cel mai probabil, compacta niponă nu a făcut faţă concurenţei cu cele mai solicitate modele din segmentul respectiv, precum Volkswagen Golf, Skoda Octavia şi Ford Focus.
Niponii au precizat, că eliminarea din gama de modele oferite de Nissan în Europa a compactei Pulsar este condiţionată de modificarea strategiei companiei pe Bătrânul Continent, în urma evoluţiei preferinţelor clienţilor locali, ce tot mai mult preferă SUV-urile, inclusiv cele compacte, în locul hatchback-urilor din segmentul C. Astfel, niponii se vor dedica în Europa în special segmentului SUV-urilor, unde pe parcursul mai multor ani au câştigat mai mult teren. Producţia compactei Pulsar a încetat în Europa încă în luna iunie a acestui an, de altfel. Concomitent va fi eliminat şi modelul Almera de pe piaţa rusească.
Nissan Pulsar s-a lansat în Europa în 2014. Atunci compania niponă aspira la vânzări de circa 65 mii unităţi anual, însă, conform datelor statistice, cel mai bun rezultat înregistrat de Pulsar a constituit doar 25 mii unităţi! Rezultatele sunt, astfel, extrem de mici, raportate la vânzările celor mai solicitate modele din segment – Volkswagen Golf, ce a fost comercializat într-un număr de peste 250 mii unităţi în doar 6 luni ale acestui an, şi Skoda Octavia, pentru care au optat aproape 125 mii clienţi europeni în prima jumătate a anului curent.
Totodată, Nissan înregistrează succese de învidiat pe piaţa SUV-urilor de la an la an, poziţionându-se pe primul loc în segmentul respectiv cu modelul Qashqai (locul 5 în clasamentul general), care a fost comercializat de la începutul acestui an într-un număr de peste 135 mii unităţi.
0
1,743
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!