Nissan pregăteşte un nou SUV stilat pe baza Dacia Duster, după reţeta Renault Kaptur

Nissan pregătește un nou SUV pe baza Dacia Duster! Noul model va dispune de un design stilat, asemănător aspectului exterior a crossover-ului Kicks şi va avea, cel mai probabil, aceeași denumire. Totodată, noul model va fi mai mare în dimensiuni, iar utilizarea platformei simplificate B0 (supranumită şi Global Acces), preluată de la SUV-ul Duster, va permite dotarea acestuia cu tracțiune integrală, care lipsește la modelul Kicks, lansat acum doi ani în America de Nord, America de Sud și China.
Nissan Kicks a fost lansat în 2016, având la bază platforma V, utilizată de modele precum Nissan Note și Pulsar. Noua versiune a SUV-ului va avea la bază platforma B0, fiind una mai practică și mai accesibilă, adaptată la specificul piețelor în curs de dezvoltare, printre care India și Rusia. Totodată, acesta va înlocui modelul Terrano, care de asemenea a fost o versiune modificată a lui Duster. Noul model este dezvoltat, însă, după rețeta Renault Kaptur, și va avea, astfel, un design stilat și dotări mai generoase.
Noul Kicks va avea o lungime de circa 4.4 metri, fiind cu 0.1 metri mai mare decât versiunea globală. Sub capota acestuia își vor face loc unitățile de propulsie, utilizate de Kaptur şi Duster, printre care benzinarul de 1.5 litri (106 CP) şi, cel mai probabil, unitatea turbodiesel 1.5 dCi (110 CP). Opțional va fi disponibil sistemul de tracțiune integrală, iar pe lângă cutia manuală, acesta va putea fi echipat cu o cutie de tip variator. Totodată, grație poziționării pe piață pe o treaptă superioară, fată de Duster, noul Kicks nu va fi lipsit de opțiuni stilate, precum luminile de zi de tip LED, sistem audio mai performant și jante din aliaj de dimensiuni mai mari.
Piața de debut pentru noua versiune Nissan Kicks va fi India, unde modelul va fi prezentat la finalul acestui an. Despre perspectivele apariției acestuia pe alte piețe se va anunța la momentul prezentării.
0
1,766
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!