Opel Grandland X primeşte un benzinar turboaspirat de top de la Peugeot

Opel Grandland X se alege cu o nouă motorizare pe benzină de vârf, dezvoltată de PSA, care se regăsește și în listele de motorizări a modelelor din gama Peugeot și Citroen. Propulsorul este disponibil inclusiv și în versiunea de top Ultimate, iar pe lângă un nivel de putere impresionant, raportat la capacitatea cilindrică, promite a fi și foarte eficient.
Este vorba despre unitatea PureTech de 1.6 litri – benzinarul turboaspirat cu 4 cilindri este capabil să livreze 180 CP și 250 Nm cuplu maxim, atins de la 1,750 rpm. Grație caracteristicilor, SUV-ul din vârful gamei Opel va indica cifre de accelerație impresionante pentru segmentul său. Astfel, cu noul propulsor bifat în lista motorizărilor, Opel Grandland X va putea accelera până la 100 km/h în 8 secunde, viteza maximă fiind limitată la 222 km/h.

În același timp, consumul mediu declarat în regim mixt constituie doar 5.7 litri benzină la fiecare sută de kilometri, conform noului standard WLTP, ce prevede testarea automobilelor şi propulsoarelor în condiții apropiate la maxim de cele reale. Propulsorul are inclus un filtru de particule și este oferit în exclusivitate cu cutia automată cu 8 rapoarte.
Noul motor se va situa în topul gamei de motorizări disponibile pentru Grandland X. Pe lângă acesta, versiunile pe benzină enumeră o singură unitate – cea de 1.2 litri, turboaspirată, cu 130 CP la activ. Celor ce optează pentru versiuni diesel în continuare vor fi oferite unitățile 1.5 CDTi, cu 130 CP, și 2.0 CDTi, cu 177 CP la activ.
0
1,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!