Peugeot prezintă concepția viitorului coupe de top cu electrocar-ul retro-futurist e-Legend
21 Septembrie 2018, 13:02
Show-stopper-ul Peugeot la Salonul Auto de la Paris va deveni noul concept retro-futurist e-Legend.
Conceptul este inspirat de la coupe-ul legendar francez Peugeot 504, lansat pentru prima dată în 1969
și este caracterizat de francezi drept unul dintre cele mai frumoase modele produse de companie vreodată.
Automobilele au fost elaborate și produse de atelierul Pininfarina, în Italia, după care acestea fusese transportate cu trenul la uzina Peugeot din Franța, unde avea loc asamblarea
finală, inclusiv a motorului, transmisiei și suspensiei. Conceptul se inspiră de la coupe-ul 504 cu liniile caroseriei, montanții cu înclinare distinctivă și aspectul general al blocurilor optice.
Bineînțeles, noul e-Legend dispune de sisteme de iluminare full-LED. Până și sigla contemporană a celor de la Peugeot a fost înlocuită cu una retro, instalată pe modelele franceze în anii 1960.
Interiorul este dominat de velur și inserții din lemn, precum și habitaclul coupe-ului istoric. În schimb, pe panoul de bord și-a făcut loc un element dictat absolut de industria auto modernă – un ecran imens de 49 inch, cu afișajele sistemului multimedia.
Conceptul dispune de un sistem de pilot automat sofisticat care, odată setat, "ascunde" volanul în panoul de bord. Panourile portierelor dispun pe partea de sus de câte un ecran de 29 inch, care pot afișa diverse ornamente care să imite tapiseria. Ecranele digitale se regăsesc și în parasolare, iar numărul total al display-urilor constituie 16 unități!
Peugeot e-Legend dispune de propulsie electrică, formată din două motoare, câte unul pe fiecare punte, asigurând coupe-ul, astfel, cu tracțiune integrală. Cele două motoare livrează
în tandem 456 CP și 800 Nm, și sunt alimentate de la un set de baterii de 100 kWh, capabil să asigure conceptul cu o autonomie de până la 595 km, iar un timp de 25 minute de încărcare
de la o sursă specială va oferi o autonomie de 500 km! Accelerația conceptului este la fel de uimitoare – mai puțin de 4 secunde până la 100 km/h și o viteză maximă de 225 km/h.
Nu se cunoaște cu exactitate, dacă conceptul va avea o întruchipare de serie. Însă, francezii relatează că dezvoltarea acestuia ia costat circa 2 ani de muncă inginerească – mult prea mult pentru un concept, de altfel! Totuși, o mare parte din tehnologiile de la bordul său vor ajunge să fie utilizate și pe automobilele de serie, însă chiar coupe-ul ar ornamenta gama de modele Peugeot, la sigur.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,968
GALERIE FOTO (45 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!