Premieră: BMW X2 debutează cu versiunea de top M35i cu cel mai performant benzinar cu 4 cilindri

Bavarezii prezintă în premieră noua versiune de top pentru BMW X2 – noul M35i. Cel mai compact SUV coupe din gamă a primit tratament de la divizia BMW Motorsport. Noua versiune X2 nu va concura cu rivali de performanță precum Audi RS Q3 sau Mercedes-AMG GLA 45, însă se va situa pe prima treaptă a versiunilor sport a SUV-ului compact.
De menționat, că aceasta este prima dată când inginerii diviziei M modifică un propulsor cu 4 cilindri, încă de pe timpurile BMW M3 E30! Sub capota noului BMW X2 M35i se află unitatea pe benzină B48 de 2.0 litri, cu 4 cilindri. Standard motorul respectiv livrează cel mult 258 CP, în dependenţă de versiune, însă grație modificărilor produse de cei de la BMW M, sub capota X2 M35i propulsorul este capabil de 306 CP şi 450 Nm.
Unitatea modificată se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punți. Printre deliciile noii versiuni, pe lângă puterea mărită, se enumeră şi sistemul de Launch Control, care va permite accelerări mai agere din loc, iar noul BMW X2 M35i este foarte agil şi poate accelera până la 100 km/h în 4.9 secunde. Rezultatul este cu atât mai impresionant, dacă e să ținem cont că precedentul cel mai rapid X2, şi anume versiunea xDrive25d, cu 231 CP la activ, execută același exercițiu în 6.7 secunde.
Inginerii M nu au neglijat nici suspensia – BMW X2 M35i are o gardă la sol micșorată şi amortizoare şi arcuri mai rigide. Opțional va fi disponibilă suspensia adaptivă cu 2 regimuri de activitate. Servodirecția a fost recalibrată pentru reacții mai precise la comenzile șoferului, iar pentru a face față vitezelor mai mari a fost îmbunătățit sistemul de frânare, ce s-a ales cu discuri de frână şi etriere de dimensiuni mai mari.
La exterior BMW X2 M35i se va distinge de alte versiuni cu noile bare de protecţie, terminaţii de dimensiuni mari integrate în bara de protecţie spate şi capacele oglinzilor retrovizoare laterale de culoare argintie. Clienţii vor alege între jante noi de 19 sau 20 ţoli. La interior X2 M35i a primit un volan M, scaune de tip sport şi inserţii decorative sportive.
Producţia BMW X2 M35i va începe în luna noiembrie curent, iar primele unităţi îşi vor face apariţia în showroom-urile europene în primăvara anului viitor. Preţul va fi dezvăluit ulterior.
0
1,567
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!