Premieră: Hyundai i30 Fastback N - rival pentru Skoda Octavia RS?

După succesul hatchback-ului de performanță Hyundai i30 N în Europa, sud-coreenii nu au așteptat prea mult ca să prezinte versiunea sport Hyundai i30 Fastback N. La scurt timp după lansare, Hyundai i30 N a fost comercializat în Europa într-un număr de peste 3 mii unități, peste așteptările constructorului, în timp ce versiunea de start First Edition a fost vândută în Germania în mai puțin de două zile. Va reuși oare noul Hyundai i30 Fastback N să repete succesul "fratelui" său?
Noul Fastback N previzibil are un substrat tehnic identic hot-hatch-ului i30 N. Sub capota versiunii de performanță s-a situat benzinarul turboaspirat 2.0 T-GDI cu 250 CP și 353 Nm la activ, capabil să dezvolte un cuplu de până la 378 Nm în versiunea overboost, și până la 275 CP în versiunea Performance. Liftback-ul i30 N poate accelera până la 100 km/h în 6.4 secunde, însă în urma modificărilor de uzină timpul poate fi redus până la 6.1 secunde. Viteza maximă constituie 250 km/h.
Astfel, Hyundai i30 Fastback N, cel puțin, conform datelor distribuite de producători, este mai rapid decât rivalul său principal – Skoda Octavia RS, care în versiunea de top RS 245 (245 CĂ și 370 Nm) accelerează până la 100 km/h în 6.6 secunde. Ei bine, dacă caracteristicile dinamice urmează să fie testate practic pentru a stabili învingătorul, din start putem spune cu siguranță, că Octavia RS va devasta rivalul sud-coreean la capitolul practicism, cu un portbagaj de 590 litri volum (450 litri la Hyundai i30 Fastback N), și la capitolul confort, modelul ceh fiind oferit cu cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte, atunci când rivalul de la Hyundai este disponibil doar cu cutia manuală cu 6 trepte.
Multitudinea elementelor adiționale, ce disting versiunea de performanță de cele standard a Fastback-ului sunt preluate sau inspirate de la hot-hatch-ul i30 N, precum și substratul tehnic și electronic, de altfel. Hyundai i30 Fastback N va oferi șoferului 5 regimuri de condus la alegere, printre care unul ajustabil, suspensie adaptivă, launch control și posibilitatea de a deconecta în întregime sistemul de stabilitate.
Premiera publică a noului Hyundai i30 Fastback N va avea loc săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Paris. Ulterior modelul de performanță va fi disponibil în rețeaua de dealeri din Europa. Cel puțin acum Hyundai nu planifică lansarea unei versiuni N pentru break-ul i30, însă interesul sporit pentru Fastback și cererea pentru break ar putea determina sud-coreenii să ia o altă decizie.
0
2,517
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!