Premieră: Toyota Corolla Touring Sports! Break-ul nipon se prezintă cu două versiuni hibride

Toyota prezintă în premieră mondială noua Corolla Touring Sports! Noul break se alătură, astfel, hatchback-ului, care a debutat la începutul acestui an la Geneva cu denumirea Auris. Între timp, niponii au luat decizia de a reveni la denumirea Corolla pentru gama de modele compacte şi prezintă acum în detaliu noul Touring Sports, premiera publică a căruia va avea loc peste o lună.

Noul break a fost dezvoltat în întregime de forțele diviziei europene Toyota, iar piețele de pe Bătrânul Continent vor fi și de primă importanță pentru noua Corolla Touring Sports. Niponii afirmă, că în urma modificărilor produse, Touring Sports poate fi perceput drept un model aparte de hatchback-ul Corolla.
Partea frontală a break-ului este identică hatchback-ului, debutat mai devreme, cu calandru imens integrat în bara de protecție față și blocuri optice agresive. Blocurile optice posterioare sunt de asemenea identice celor de pe hatchback, iar hayonul pare a fi inspirat de la break-ul Avensis, pensionat de niponi în acest an. Cea de-a cincea uşă a primit un eleron static, menit să accentueze caracterul sportiv a break-ului, sugerat și de denumire. Pe lângă nuanțele standard, pentru break-ul nipon vor fi prevăzute 4 variante de caroserie bicoloră.
Habitaclul noii Corolla, destinate pieței europene, care nu a fost prezentat la momentul premierei de la Geneva în prima jumătate a acestui an, se dezvăluie în detaliu cu noul break. Acesta este celui de pe compacta destinată pieței americane și are o planșă de bord cu design asimetric, minimalist, inspirat de la actualele modele din gamă. Pe partea de sus a consolei centrale s-a situat ecranul tactil al sistemului multimedia de tip tabletă, iar la dispoziția șoferului va fi pus instrumentarul de bord analogic cu computer de bord integrat. Niponii precizează, că materialele de la bordul noii Corolla Touring Sports vor fi de cea mai înaltă calitate în clasă.
Printre opționalele noii Toyota Corolla Touring Sports se enumeră un head-up display, sistem audio performant JBL GreenEdge și sistem de încărcare wireless pentru gadgeturi. Portbagajul oferă un spațiu util de 598 litri, care poate fi extins prin rabatarea banchetei spate, iar grație ampatamentului de 2,700 mm pasagerii din spate vor dispune de spațiu suficient pentru picioare.
Sub capota break-ului european în dotările incipiente se va situa benzinarul turboaspirat de 1.2 litri, cu 122 CP la activ. Acesta va fi urmat de două versiuni cu propulsie hibridă cu motoare pe benzină sub capotă – cea incipientă, cu propulsor de 1.8 litri şi o putere totală de 122 CP, şi cea de top, cu benzinar de 2.0 litri, ce în tandem cu motorul electric livrează 180 CP.

Premiera publică a noului break nipon va avea loc în luna octombrie a acestui an la Salonul Auto de la Paris.
1
2,089
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!