Premieră mondială: BMW Vision iNext - conceptul ce va evolua într-un nou SUV de top electric

BMW prezintă apogeul tehnologiilor sale în domeniul propulsiei electrice și a sistemelor de condus automatizat cu noul concept futurist Vision iNext – SUV electric, ce va evolua într-un model de serie de top pentru divizia de electromobile BMW i. De altfel, BMW Vision iNext prezintă nu doar succesul companiei bavareze în dezvoltarea tehnologiilor autonome și electrice, dar și cele ce contribuie la confortul suprem pentru cei de la bordul electromobilului – habitaclul conceptului este capabil să interacționeze direct cu șoferul și pasagerii și să adapteze automat condițiile de iluminare și climatizare în conformitate cu emoțiile și trăirile celor de la interior.
BMW Vision iNext determină automobilul viitorului în viziunea companiei bavareze, acesta aduce divizia BMW i într-o nouă epocă, fiind primul rezultat a strategiei de dezvoltare ACES (Autonomie, Conectivitate, Electrificare și Servicii).

Premiera publică BMW Vision iNext s-a desfășurat într-un mod pe cât se poate de neobișnuit, atât pentru compania germană, atât și pentru industria auto la general. Conceptul a fost prezentat jurnaliștilor auto la bordul aeronavei Boeing 777F a companiei aeriene Lufthansa Cargo, timp de câteva zile acesta fiind prezentat în patru orașe ale lumii – Munchen, New York, San Francisco și Beijing.
În lungime SUV-ul conceptual măsoară circa 5 metri, iar de astfel de dimensiuni va dispune și întruchiparea de serie a acestuia. Astfel, viitoarea navă amiral electrică în segmentul SUV-urilor va avea dimensiuni apropiate noului BMW X5. Designul exterior a conceptului prezintă evoluția limbajului stilistic actual al mărcii, în special a electromobilelor și va fi adaptat pentru versiunea de serie, probabil, cu modificări minime. De altfel, anumite elemente stilistice a conceptului vor fi preluate și de viitoarele modele dotate cu motoare cu ardere internă.
Conceptul dispune de un sistem de pilot automat sofisticat, iar la apariția versiunii de serie, noul SUV va dispune de un pilot automat de nivelul IV. Astfel, în viziunea bavarezilor, automobilul autonom al viitorului nu are nevoie de prezența multiplelor organe de control, utilizate de șoferi la bordul mașinilor contemporane. Interiorul este unul minimalist, menit să ofere confortul maxim în primul rând, cu conectivități și tehnologii noi integrate în sistemul multimedia prezentat de un ecran imens ce domină, practic, de sine stătător, planșa de bord. Totodată, proprietarul viitorului SUV electric va avea posibilitatea de a conduce de sine stătător automobilul, iar pentru aceasta la dispoziția șoferului va fi pus doar volanul și două pedale. Cel din spatele volanului va avea de ales, astfel, dintre cele două regimuri – Ease și Boost. Primul program va include sistemul de pilot automat, automobilul va rula de sine stătător, iar volanul și pedalele vor fi "ascunse", astfel șoferul va avea posibilitatea de a comunica cu pasagerii de la bord, atunci când regimul Boost va permite șoferului să preia conducerea electromobilului.
Odată cu noul concept, debutul oficial a fost marcat de noul set de sisteme Shy Tech. Acesta prevede materiale de cea mai înaltă calitate la bord, precum pielea naturală și materiale textile țesute manual. La bord este prezent asistentul inteligent cu comenzi vocale, asemănător celor utilizate cu noile gadget-uri. Asistentul este acționat cu comanda vocală "Hey BMW" – acesta își va face apariția pe modelele de serie bavareze încă din acest an, iar primul automobil dotat cu noul sistem va fi noua generație Seria 3. Totodată, sistemul este capabil să se conecteze cu sistemele casei inteligente, pentru acționarea diverselor funcții la distanță.
Bavarezii nu au relatat despre caracteristicile sistemului de propulsie electrică, precum și despre setul de baterii ce alimentează motoarele electrice. Cel mai probabil, informația va fi făcută publică la prezentările ulterioare a conceptului, care ar putea avea loc în această toamnă la unul din evenimentele auto internaționale.
0
1,765
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!