Premieră mondială: noul Volvo V60 Cross Country

Break-urile cu capacităţi sporite de trecere de la Volvo au întotdeauna fascinante, iar proprietarii lor sunt, de obicei, printre cei mai fericiţi automobilişti ai lumii, datorită libertăţii de aventură oferite de acestea, alături de confortul desăvârşit la bord, dat de un centru de greutate mult mai coborât decât al unui SUV. Şi dacă mai demult modelul XC70 făcea legea în rândul acestora, acum ceva timp Volvo lansase un succesor pe nume V90 Cross Country, pe care noi l-am testat în mai multe ipostaze şi care ne fascinase.
Doar că Volvo nu se opreşte aici şi merge mai departe în a exploata o nişă unde este cu adevărat puternic. De ce n-ar exista şi un V60 Cross Country, mai ales că şi generaţia precedentă a familiei 60 a avut câteva încercări în acest sens? Era nu doar că firesc, dar chiar obligatoriu să aşteptăm apariţia unui V60 Cross Country de nouă generaţie, iar astăzi, în sfârşit, se întâmplă.
Şi noul model ia lucrurile cât se poate de în serios. Vine cu o gardă la sol cu până la 70 mm mai mare decât cea a unui V60 normal, iar suspensia a fost dezvoltată să facă faţă condiţiilor de teren accidentat. Cândva inginerii Volvo ne spuneau nouă în Suedia că V90 Cross Country e mai capabil să reziste condiţii dure decât XC90, spre exempu, şi nu ne-am mira să avem aceeaşi paralelă şi acum cu noul V60 Cross Country.
Noul model vine cu funcţii de asistenţă la coborâre şi chiar un regim specializat de offroad, iar tracţiunea integrală e prezentă pe toate combinaţiile posibile! Gama de motoare cuprinde un benzinar T5 şi un diesel D4, preluate de pe V60-ul normal.
Şi dacă sunteţi un aventurier cu mintea deschisă noilor provocări, Volvo îşi continuă provocarea de a revoluţiona modul în care ne imaginăm deţinerea unui automobil, oferind şi pentru noul model opţiunea de a-l folosi pe baza unui abonament lunar, în loc să-l cumpărăm şi să-l deţinem în proprietate. Fireşte, această opţiune e deocamdată valabilă doar pe anumite pieţe, dar noi prognozasem deja încă la anunţarea ei că am putea-o vedea în foarte scurt timp răspândită în toată lumea.
0
2,598
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!