Premieră: Mercedes-Benz Actros înlocuieşte oglinzile retrovizoare laterale cu camere de luat vederi

Mercedes-Benz prezintă în premieră noul Actros. Camionul german debutează cu tehnologii de ultimă generație cu câteva zile până la premiera publică, ce va avea loc la Expoziția Vehiculelor Comerciale în Hanovra între 20 şi 27 septembrie.
Noul camion nu a evoluat prea mult în materie de design, comparativ cu predecesorul, cu excepţia luminilor de zi de tip LED integrate în faruri, însă a beneficiat de tehnologii de ultimă generație la bord, care să ușureze activitatea șoferilor de camioane dar şi să sporească siguranța în trafic.
Actros a devenit mai eficient – constructorul german sugerează, că noul camion va indica un consum mediu cu până la 5%. Eficiența a fost îmbunătățită, inclusiv, grație coeficientului aerodinamic mai bun, care se datorează eliminării oglinzilor retrovizoare laterale, acestea fiind înlocuite cu camere de luat vederi cu afișaje pe ecranele poziționate la interior pe montanți, cu imagini de înaltă calitate și posibilități de ajustare. Sistemul Predictive Powertrain Control (PPC) combinat cu sistemul de cruise-control adaptiv este capabil să pregătească din timp unitatea de propulsie pentru urcarea sau coborârea în pantă, la intrare sau ieșire din curbă, astfel asigurând un regim de lucru cât mai eficient pentru propulsor.
Noul Actros primește un set complex de asistenți electronici și sisteme de siguranță activă, precum Active Drive Assist (ADA), care poate frâna, accelera și manevra de sine stătător, iar cel mai important este faptul, că sistemul de pilot semi-automat poate activa acum la orice viteză şi poate să circule de sine stătător în ambuteiaje, de exemplu. În urma modificărilor, sistemul ADA include un set de senzori şi camere de luat vederi, și a devenit capabil să prevină impacturile în marșarier sau impacturile frontale cu implicarea pietonilor. Sistemul Active Brake Assist de a cincea generaţie paote frâna automat acum nu doar în faţa obstacolelor mari, dar şi să detecteze pietonii.
La interior șoferul va beneficia de noul sistem Multimedia Cockpit, prezentat de un ecran tactil cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Prin intermediul sistemului de infotainment, șoferul va putea interacționa cu majoritatea sistemelor de la bordul camionului. În spatele volanului s-a amplasat un instrumentar de bord digital, cu o serie de afişaje utile, printre care afişajele recomandărilor sau hărţilor sistemului de navigare. Instrumentarul de bord este inspirat de la automobilele Mercedes-Benz, de altfel, însă este separat de ecranul sistemului multimedia. Calitatea materialelor a fost îmbunătăţite, de rând cu designul scaunelor pentru a oferi un confort maxim la drum lung.
Mercedes-Benz Actros este primul camion de serie din lume, la care oglinzile retrovizoare laterale vor fi înlocuite cu camere de luat vederi, cu afişaje pe două ecrane fixate pe montanţii de la interior. Sistemul a primit denumirea MirrorCam şi oferă o calitate a imaginii de excepţie pe cele două ecrane cu amplasare verticală şi o diagonală de 15 inch.
Noul camion german va fi disponibil acum şi cu propulsor alimentat cu gaz natural comprimat (NGT). Propulsorul M 936 G are la activ 302 CP şi 1,200 Nm şi este capabil să tracteze sarcini utile asemenea versiunilor pe motorină, însă, în schimb, acesta indică un nivel de emisii de CO2 cu până la un sfert mai mic, iar alimentat cu gaz biologic acesta produce o cantintate de CO2 aproape egală cu 0 grame per kilometru.
0
8,057
GALERIE FOTO (52 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!