Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea Car Music de vineri, №15

21 Septembrie 2018 - 23:51
Ilie Toma
E din nou sfârşitul unei săptămâni de toamnă, iar tot mai multor dintre voi acest fapt li se asociază cu aşteptarea unui nou set de recomandări de muzică bună în condus. Prin urmare, ne grăbim să venim neîntârziat cu noi descoperiri plăcute din tărâmul acustic, făcute în ultima săptămână.
Vrem totodată să vă îndemnăm să vă bucuraţi în acest week-end de ultimele zile atât de călduroase, probabil, în care persistă parcă şi luminile calzi ale verii, dar şi adierea toamnei. V-am pregătit şi sugestii super pozitiviste la partea de rock, dar şi mai îngândurate, asemeni unei ploi tomnatice, la partea electronică. Iată, deci, cele 3 recomandări de azi:

Recomandarea Electronic:
Massive Attack – Mezzanine. 1998.
Puţine albume electronice pot suna într-atât de proaspăt după 20 de ani de la lansare, de parcă ar fi lansate o lună în urmă! Secretul e în evitarea programelor computerizate ce fac din muzica electronică o simplă matematică repetitivă, iar tot ce v-am recomandat noi la această categorie în cele 15 ediţii de recomandări a păstrat fidelitatea acestui principiu. Formaţia britanică Massive Attack a fost în anii ei de glorie maximă la sfârşitul anilor ’90 şi pe alocuri acest album poate concura în greutate cu o lansare Prodigy, însă variază mult mai vioi în stiluri şi ritmuri, primind aerisirea necesară pentru ca, pe măsură ce-l ascultaţi cap-coadă, să exclamaţi de vreo 2-3 ori „ce album bun!”. Massive Attack au multe albume în discografie, dar preferatul nostru e anume ăsta, Mezzanine. Aţi putea recunoaşte la auz mai multe din piese, fapt care vă va întări satisfacţia ascultării în timpul condusului. Ah, da, e preferabil să setaţi bass-urile cât mai adânci în sistemul audio, dar să le lăsaţi să sune curat şi echilibrat. După ce-l ascultaţi, lăsaţi-ne şi câte un comentariu mai jos dacă v-a plăcut!

Recomandarea Jazz:
Neil Cowley Trio – Spacebound Apes. 2016.
La fel ca şi la o călătorie în spaţiu, trebuie să-i daţi voie acestui album să-şi pornească motoarele reactive, să învingă gravitaţia şi să decoleze atingând viteze cosmice. E un album de jazz contemporan extraordinar de original, am putea chiar să-l etichetăm drept genial! Porneşte relativ lin de la prima piesă, Weightless, însă deja simţi apropierea unei evoluţii majore, iar odată cu următoarele piese, ritmul urcă la temperaturi tot mai înalte, cosmice, alternate uneori cu sunete aparent simplist de repetitive, dar nu vă lăsaţi înşelaţi de această aparenţă, pentru că clapele pianului lui Neil Cowley vă vor aminti repede că ideile de explorare nu se lasă secate prea repede. Vă veţi întreba pe alocuri dacă albumul e sigur jazz, sau poate electronic, totuşi, apoi veţi uita de aceste întrebări şi veţi vrea să-l savuraţi şi să-l adăugaţi la biblioteca voastră pentru a-l mai savura şi mai târziu din nou. Trataţi-l ca o călătorie spaţială completă. Savuraţi-l cap-coadă.

Recomandarea Rock:
Paul McCartney – Egypt Station. 2018.
Sir Paul McCartney e unul din muzicienii-legendă, care nu mai trebuie să demonstreze nimic, iar după biografia pe care o are, ce porneşte de pe la The Beatles şi continuă cu Wings şi proiecte solo, chiar şi un album slab n-ar putea să-i ştirbească din strălucire. În ultimii ani Paul McCartney a mai scos câteva albume, explorând tot felul de stiluri, însă noua creaţie, Egypt Station, e concepută într-un soft rock, care ne aminteşte de The Beatles şi în acelaşi timp nu e neapărat retro, mustind de idei noi chiar dacă Sir Paul McCartney a ajuns la onorabila vârstă de 76 de ani. Aşadar, albumul musteşte de ritmuri pozitive, majore, numai bune pentru condusul bine dispus. O creaţie care merită ascultată de la început până la sfârşit.

Vedeţi şi:
» Recomandarea Car Music, №1
» Recomandarea Car Music, №2
» Recomandarea Car Music, №3
» Recomandarea Car Music, №4
» Recomandarea Car Music, №5
» Recomandarea Car Music, №6
» Recomandarea Car Music, №7
» Recomandarea Car Music, №8
» Recomandarea Car Music, №9
» Recomandarea Car Music, №10
» Recomandarea Car Music, №11
» Recomandarea Car Music, №12
» Recomandarea Car Music, №13
» Recomandarea Car Music, №14
» Cum ascultăm muzica în automobilele moderne cu ajutorul smartphone-ului?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter