Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Segmentul premium în cele 8 luni ale anului: cine din triada germană a vândut mai mult?

13 Septembrie 2018 - 17:28
Denis Godorozea
Triada germană, liderii segmentului premium pe piaţa mondială au publicat rezultatele vânzărilor pentru luna august şi, astfel, totalurile pentru activitatea desfăşurată în cele 8 luni ale anului. În timp ce Audi a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor în luna august, iar cei de la BMW au menţinut o creştere moderată, cei de la Mercedes-Benz au fost zguduiţi de o scădere dramatică a vânzărilor, cauzată, însă, de probleme de ordin tehnic, temporare. Aşadar, cine a vândut mai mult pe parcursul primelor 8 luni ale acestui an?
Deşi Mercedes-Benz s-a confruntat cu un declin simţitor a vânzărilor, iar cei de la Audi s-au bucurat de o creştere uimitoare, rezultatele unei singure luni par să nu schimbe prea mult tabloul general. Aşadar, de la începutul anului curent şi până în septembrie, cei de la Mercedes-Benz au comercializat peste 1.512 milioane automobile, în creştere cu 1.1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna august, însă, germanii au înregistrat o scădere a vânzărilor cu 8.5%, comercializând aproape 156 mii automobile. Chiar şi aşa, în ultima lună a verii Mercedes-Benz a reuşit să-şi menţină poziţia de lider pe piaţă în segmentul premium.
Mercedes-Benz este urmat de cei de la BMW, care au înregistrat o creştere moderată de 3.2% în luna august, comercializând puţin peste 151,500 automobile, cu un rezultat total în cele 8 luni ale anului de 1,365 milioane unităţi, în creştere cu 2%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Audi a avut o creştere spectaculoasă în august de 10.9%, comercializând 153,900 automobile, surclasând rivalii bavarezi în ultima lună a verii. Per general, constructorul din Ingolstadt a a înregistrat cea mai mare creştere pe piaţă pe parcursul celor 8 luni ale anului – 5.5%, cu un scor total de 1,268,550 unităţi comercializate.

Rezultatele vânzărilor celor trei producători germani le puteţi urmări în tabelul ce urmează:
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter