Skoda actualizează versiunea alimentată cu gaz metan Octavia G-Tec

Versiunea alimentată cu gaz metan Skoda Octavia G-Tec a primit actualizări de ordin tehnic. Modelul ceh, lansat în 2014, a beneficiat acum de un nou propulsor care, deși are o capacitate cilindrică mai mare, promite a fi mai eficient decât versiunea anterioară.
Principala modificare, lansată de constructorul din Mlada Boleslav, ține de unitatea de propulsie de sub capotă – motorul 1.4 TSI a fost înlocuit cu noul 1.5 TSI, cu ciclu de combustie Miller. Propulsorul și-a făcut loc în lista motorizărilor, disponibile pentru Octavia anul trecut, iar acum acesta va sta la baza versiunii alimentate cu gaz metan. Noua unitate vine și cu un surplus 20 CP, livrând acum 130 CP, pe când modelul anterior avea la activ 110 CP. În urma actualizării, modelul ceh în versiunea G-Tec va fi disponibil doar cu cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte.
Totodată, Octavia a beneficiat de un al treilea rezervor pentru gaz, capacitatea acestora constituind acum în total 17.7 kg, suficient, pentru un parcurs de până la 480 km (versiunea anterioare putea parcurge până la 430 km cu un singur plin). Modificările au dus, însă, la limitarea capacității rezervorului de benzină, care acum oferă doar 11.8 litri (comparativ cu cei 50 litri disponibili anterior).
Cehii nu au dezvăluit prețul pentru versiunea actualizată Octavia G-Tec, însă aceasta va fi disponibilă în Europa în câteva săptămâni.
0
3,300
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!