Skoda dezvăluie interiorul conceptului Vision RS, ce prefaţează noua generaţie a compactei Rapid

Skoda prezintă primele schiţe şi teaser video cu interiorul conceptului Vision RS, ce prefaţează versiunea de serie a celei de-a doua generaţie Rapid. Interiorul viitorului concept va beneficia de un design absolut nou pentru producătorul din Mlada Boleslav şi, chiar dacă acesta nu va avea o interpretare pe modelul de serie Rapid II, acesta prezintă direcţia evoluţiei designului interior a întregii game de modele Skoda.
În prezent Skoda se axează pe practicism şi ergonomie, fără a omite calitatea, desigur, la proiectarea designului interior a noilor sale modele. Structura planşei de bord a modelelor Skoda îşi face apariţia pe mai multe modele din cadrul concernului Volkswagen, de altfel. Mai devreme oficiali de rang înalt din cadrul concernului german şi-au exprimat dorinţa de a distanţa brandurile Skoda, SEAT şi Volkswagen, acestea folosind un substrat tehnic similar, să dispună de design cu totul diferit, iar dacă la exterior modelele celor trei branduri au căpătat un limbaj stilistic propriu, atunci interiorul este adesea aproape identic, ca şi poziţionare a elementelor de control şi aspectul general.
Totul s-ar putea schimba în viitorul apropiat, însă. Ca parte a campaniei de promovare a conceptului Skoda Vision RS, cehii au publicat primele schiţe cu designul interior a hatchback-ului, care, la rândul său, anticipează premiera celei de-a doua generaţie Skoda Rapid. Dacă e să omitem accentele sportive de la interior, care pe modelul de serie, probabil, vor fi prezente doar pe versiunile de performanţă, asistăm la o revoluţie în materie de design interior Skoda. Aici îşi face apariţia un volan absolut noi, cu inscripţia "Skoda" la mijloc, în locul siglei corporative, un instrumentar de bord digital, iar cea mai interesantă pare a fi construcţia consolei centrale. Aceasat în continuare rămâne a fi ergonomică, însă aspectul a evoluat mult – în partea de sus a consolei este situat un ecran imens în formă de tabletă a sistemului multimedia, iar mai jos sunt amplasate comenzile sistemului de climatizare, pe o suprafaţă tactilă. "Aşa ceva am văzut la modelele Audi şi noul Volkswagen Touareg" – ar spune cineva, însă trebuie menţionat designul absolut unic al elementelor de control de la bordul Skoda Vision RS.
Reamintim, că odată cu schimbul de generaţii Skoda Rapid va păşi într-o clasă absolut nouă, primind o caroserie de dimensiuni mai mari şi devenind un adevărat rival pentru Volkswagen Golf. Rapid va fi disponibil doar în versiune hatchback, astfel încât celelalte variante de caroserie în segmentul respectiv sunt prezentate de Skoda Octavia. Premiera conceptului Skoda Vision RS va avea loc la Salonul Auto de la Paris în luna octombrie a acestui an, iar în prima jumătate a anului viitor cehii vor lansa versiunea de serie Rapid II.
0
1,940
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!