Subaru celebrează 60 ani de la lansarea primului său model cu versiunea specială Outback X-Break, dedicată aventurilor

Subaru celebrează cei 60 ani de la lansarea primului său model cu o versiune specială pentru break-ul cu capacități sporite în offroad, Outback. Ediția specială a primit denumirea "X-Break" şi este dedicată pasionaților de modul activ de viaţă, care să se aventureze în călătorii în cele mai depărtate colțuri ale pământului.
La exterior noua versiune a break-ului nipon vine cu modificări minore: X-Break primește capace pentru oglinzile retrovizoare exterioare şi fixatoare pentru bagaj adițional pe acoperiș de culoare neagră, un calandru de culoarea neagră-lucioasă, cu ornamente de culoare verde la interior, inscripții cu denumirea modelului şi versiunii negre la posterior, şi inscripții "Outback" de culoare verde pe partea inferioară a portierelor față. Exteriorul este finisat de jantele din aliaj de 18 ţoli.
Interiorul s-a ales cu modificări mai practice, inclusiv tapiserie impermeabilă combinată cu piele artificială. Accentele de culoare verde contrastantă îşi fac loc şi în habitaclu, cu cusături pe scaune, planşă de bord panourile portierelor, volan şi levierul cutiei de viteze.
Versiunea specială X-Break introduce modificări minore pentru substratul tehnic, în special pentru sistemele de siguranță activă care, de altfel, vor fi disponibile pentru toate versiunile. A fost îmbunătățit sistemul de siguranță EyeSight, care în urma modificărilor va acționa frâna într-un timp mai scurt de la detectarea pietonilor/bicicliștilor. Pe lângă aceasta, sistemul de evitare a impacturilor frontale va acționa frâna imediat ce sistemul va considera, că pedala acceleratorului a fost acționată neintenționat sau din greșeală de către şofer, în cazul prezenţei unui obstacol în faţa automobilului.
Precum şi în cazul versiunilor standard Outback, noul X-Break va fi oferit în exclusivitate cu unitatea boxer pe benzină de 2.5 litri, cu 4 cilindri, cu 175 CP şi 235 Nm la activ. Motorul transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul cutiei automate (CVT) şi sistemului de tracţiune integrală Symmetrical AWD.

Subaru Outback X-Break va fi disponibil în exclusivitate pe piaţa niponă, unde va avea un preţ de start de circa 30,500 dolari americani, inlcusiv taxele, fără echipamente opţionale.
0
1,613
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!