Toyota va rechema aproape un milion modele hibride din cauza riscului de incendiere

Toyota anunță un recall masiv la nivel global, ce vizează aproape un milion de vehicule hibride a producătorului nipon. Rechemarea este cauzată de riscul izbucnirii incendiilor sub capotă modelelor cu propulsie hibridă.
Pentru înlăturarea defectului depistat sunt rechemate circa un milion de hibride Toyota, produse în perioada iunie 2015 - mai 2018, în Japonia, și comercializate pe teritoriul Europei, Americii de Nord și Australiei. Printre modelele afectate se enumeră Prius și C-HR, care folosesc benzinarul aspirat natural de 1.8 litri în tandem cu motorul electric.
Potrivit oficialilor niponi, defectul a fost depistat la un singur automobil, care a luat foc din cauza unui scurtcircuit, iar din motive de siguranță, recall-ului vor fi supuse toate automobilele produse în termenul respectiv, ce folosesc unități de propulsie similare. O problemă a fost depistată la cablajele motorului termic, care pot provoca un scurtcircuit și, eventual, un incendiu.
Astfel, sunt vizate doar vehiculele hibride ce utilizează propulsorul termic de 1.8 litri. Generațiile precedente Prius, modelele hibride compacte, ce utilizează unitatea de 1.5 litri, sau modelele de top, ce folosesc motoare cu o capacitate cilindrică mai mare nu, sunt afectate.
0
5,227
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!