Volkswagen Beetle se pregăteşte de pensionare cu ediţia Final Edition

Volkswagen anunţă oficial pensionarea compactei Beetle cu ediţia Final Edition. Producţia modelului se va încheia în luna iulie a anului viitor. Beetle este produs în prezent la uzina germanilor din Mexic, iar în cea de-a doua jumătate acesta va fi înlocuit pe linia de producţie cu modele "mai solicitate", cel mai probabil, SUV-uri.
Actualul retrocar Volkswagen Beetle a fost lansat în 2012 pe baza celei de-a cincea generaţie Golf. Timp de 6 ani de la lansare, modelul german a simţit un eşec pe piaţă – dacă în primul an de la lansare la nivel global au fost comercializate circa 108 mii unităţi Beetle, atunci pe parcursul anului trecut au fost vândute doar 59 mii automobile.
Beetle nu va dispune nici de un succesor direct, însă conducerea Volkswagen nu exclude posibilitatea lansării unui nou electromobil ca succesor conceptual. Astfel, germanii prezintă versiunea de adio – Beetle Final Edition. Aceasta este o interpretare a ediţiei finale a precedentului Beetle, producţia căruia s-a încheiat în 2003, la aceeaşi uzină din Mexic.
Ediţia finală Beetle va bucura fanii cu două nuanţe de caroserie nostalgice de bej şi albastru. Printre alte elemente distinctive se enumeră inscripţia specială "Beetle" la posterior şi jantele speciale în stil retro. La interior se va regăsi tapiseria specială decorativă din piele artificială, pentru versiunile SE, şi din piele naturală, pentru versiunile SEL.
Beetle Final Edition vor fi propulsate de unităţile turboaspirate, pe benzină, 2.0 TSI, cu 176 CP la activ, cuplate la cutia automată cu 6 rapoarte. În SUA preţul de bază a ediţiei finale va constitui 23,045 dolari americani, pe când în dotarea incipientă compacta are un preţ de 20,220 dolari. Ediţia specială va fi disponibilă pentru toţi doritorii până la încheiere producţiei.
0
1,571
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!