Volkswagen Tiguan primește o versiune plug-in hybrid de serie

Volkswagen a prezentat versiunea de serie a SUV-ului Tiguan cu propulsie hibridă. După mai multe concepte și prototipuri, lansate timp de trei ani de la premiera actualei generații, SUV-ul german, în sfârșit, primește o versiune electrificată de serie, și nu una mild-hybrid, ci una plug-in hybrid, mai eficientă, deci!

Prima piață care va beneficia de noua versiune plug-in hybrid nu este cea europeană sau americană, însă – pentru prima dată SUV-ul electrificat german va fi lansat în China, în versiunea cu ampatament mărit Tiguan L PHEV. Ulterior, bineînțeles, SUV-ul hibrid va fi lansat și pe celelalte piețe la nivel global.
Versiunea destinată pieței chineze are sub capotă benzinarul turboaspirat 1.4 TSI, de 150 CP la activ, combinat cu un sistem electric, situat sub capotă, ce gestionează activitatea motorului electric, integrat în cutia robotizată DSG. Standard motorul electric livrează 75 CP, iar pentru perioade scurte de timp puterea poate fi mărită până la 116 CP. Puterea totală a propulsiei hibride constituie 218 CP. Totodată, versiunea PHEV are tracțiune exclusiv pe puntea față, însă ulterior nu este exclusă lansarea unor versiuni cu tracțiune integrală și motor electric situat pe puntea spate.
Sistemul electric este alimentat de la un set de baterii, situat sub podeaua portbagajului. Germanii nu au dezvăluit capacitatea acestuia, dar au relatat că aceasta va fi capabilă să asigure o autonomie de până la 50 km în regim 100% electric.

La nivel de design exterior PHEV-ul se distinge prin barele de protecție retușate și calandrul modificat cu priză de încărcare integrată. Nu vor lipsi nici elementele decorative familiare pentru automobilele eco-friendly. Habitaclul este identic cu cel al versiunilor standard, diferența fiind făcută de indicatorul sistemului electric, ce a înlocuit indicatorul turațiilor pe instrumentarul de bord, unul analogic, de altfel.
Producția versiunii Tiguan L PHEV pentru piața chineză va avea loc la uzina comună Shanghai Volkswagen din China. Primele unități își vor face apariția în showroom-urile locale și vor fi livrate clienților până la sfârșitul acestui an. Cel mai probabil, versiunea hibridă destinată Europei va fi prezentată pe parcursul anului viitor, sau germanii pregătesc pentru noi o surpriză până la finalul anului curent?
1
7,739
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!