Volkswagen prezintă în detaliu platforma MEB, care va sta la baza viitoarelor electromobile ale concernului

Concepția platformei MEB (Modularen Elektrifizierungsbaukasten) a fost elaborată cu 3 ani ani urmă, primul model debutat pe aceasta fiind monovolumul conceptual Volkswagen Budd-e. Ulterior au durat multe luni de dezvoltare și muncă inginerească pentru adaptarea platformei pentru automobilele de seriie și iată că germanii prezintă baza viitoarelor sale electromobile.

Unele elemente din construcție noua platformă MEB a preluat de la platforma modulară MQB, pe care se bazează în prezent marea majoritate a vehiculelor din cadrul concernului german – principalul scop al utilizării tehnologiilor și concepțiilor anterioare a fost de a dezvolta o construcție flexibilă, adaptabilă pentru electromobile de diferite clase și dimensiuni.
Noua platformă MEB are standard inclus un set de baterii, capacitatea căruia poate varia de la un model la altul, iar germanii asigură, că toate electromobilele dezvoltate pe baza noii platforme vor oferi posibilitatea de a suplini rezervele de energie electrică în proporție de 80% într-un termen de până la 30 minute. Construcția elaborată de germani diferă de altele similare prin lipsa unui compartiment pentru bagaje la partea frontală a electromobilului – aici vor fi amplasate sistemul de încărcare, unitățile de control a propulsiei și bateria de 12V.
Motorul electric de bază se va situa pe puntea spate – astfel, în versiunile de bază, electromobilele din cardul concernului Volkswagen vor dispune de tracțiune pe puntea spate, deși platforma prevede și amplasarea unui motor electric adițional pe puntea față.

Primul electromobil de serie, lansat pe platforma MEB va fi hatchback-ul compact Volkswagen I.D. Producția acestuia va începe în 2019, la uzina germană unde sunt produse acum modelele Golf și Passat. Ulterior seria electromobilelor cu sigla Volkswagen va fi suplinită cu un SUV și un monovolum, dar și de electromobile cu siglele Audi și Skoda, iar în total, către anul 2022 concernul planifică să lanseze până la 27 modele bazate pe noua platformă.
0
1,600
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!