Volkswagen va coopera cu alți constructori auto pentru elaborarea unor standarde de pilot automat

Concernul Volkswagen a anunțat că este gata pentru cooperare cu alți producători auto în vederea dezvoltării unui sistem de pilot automat standardizat. Potrivit germanilor, cooperarea și dezvoltarea comună a standardelor dar și a tehnologiilor autonome ar facilita dezvoltarea tehnologiilor noi, dar și ar putea securiza producătorii auto pe plan legal, în cazul producerii unor accidente soldate cu victime cu participarea automobilelor dotate cu sisteme de pilot automat.
Astfel, oficialii Volkswagen au inițiat negocieri cu câțiva producători auto de talie mondială, dar și producători de componente pentru industria automobilistică. Scopul principal al negocierilor este cooperarea în vederea elaborării și adaptării unui standard pentru sistemele de condus autonom. Germanii își doresc identificarea standardelor, inclusiv a celor legislative, în cooperare cu constructorii auto și autoritățile guvernamentale pentru elaborarea normelor juridice și legislative pentru automobilele autonome.
Potrivit celor de la Volkswagen, identificarea unui standard ar fi posibilă grație folosirii de către constructorii auto a unor softuri, senzori, camere de luat vederi și radare standardizate, prevăzute de lege.
Nu se cunoaște care va fi reacția altor producători pentru propunerea germanilor, astfel încât o asemenea colaborare ar prevedea o partajare a tehnologiilor noi, dezvoltate de fiecare constructor în parte. Totodată, lipsa unui standard legal ar putea impune piedici lansării automobilelor cu pilot automat pe drumurile publice în viitorul apropiat.
0
3,292
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!