Volvo prezintă vehiculul autonom perfect pentru călătoriile lungi cu conceptul 360c

Volvo prezintă în premieră conceptul 360c – capsula autonomă perfectă pentru călătoriile lungi, care va oferi la bord confortul maxim pasagerilor, care vor putea lua masa, organiza întâlniri și chiar să doarmă în timpul călătoriei.
Conceptul prezintă cele mai noi soluții inginerești dezvoltate de suedezi, care ulterior vor fi implementate și pe automobilele de serie, iar printre acestea se enumeră și un asistent vocal.
Conceptul autonom este realizat sub forma unei monovolum-capsulă – în viziunea celor de la Volvo, viitoarele automobile complet autonome vor arăta anume așa, iar asta pentru că menirea acestora va fi de a transporta în siguranță și confort maxim pasagerii de la bord la dastinația aleasă.
Conceptul dispune de un sistem de pilot automat de nivelul V – nivelul maxim prevăzut pentru vehicule, astfel încât este lipsit în totalitate de organele de control, destinate șoferului. Bineînțeles, conceptul are propulsie electrică, însă suedezii nu au dezvăluit detalii tehnice despre substratul tehnic sau sistemul de pilot automat implementat pe concept, însă au vorbit despre perspectivele de viitor a acestuia.
Habitaclul Volvo 360c dispune de o multitudine de variații de transformare pentru scopuri diferite. Aici se pot adăposti până la 4 persoane pe cele 4 locuri prevăzute standard cu o masă de cafea situată la mijlocul habitaclului. Este prevăzut un loc de joacă pentru copii, iar la necesitate interiorul poate fi transformat într-un adevărat dormitor – suedezii sunt siguri, că în viitor astfel de capsule autonome vor putea concura cu zborurile la distanțe mici, prestate de companiile aeriene.
În viitor, ajunse în producția de serie, electromobilele autonome inspirate de la conceptul 360c vor fi oferite de Volvo pe bază de abonament sau prin intermediul serviciului de car-sharing. Va dura mult timp până conceptul respectiv va putea fi lansat în producția de serie și pe drumurile publice, însă tehnologiile debutate pe acesta vor fi implementate, una câte una, pe viitoarele modele de serie Volvo.
0
1,388
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!