Alfa Romeo cu un rival pentru BMW M3 din anii 90, pe care toţi l-am fi dorit

Acest Alfa Romeo 155 GTA Stradale este unic în felul său şi are mult în comun cu Lancia Delta Integrale, în curând va merge la licitaţie.
După lansarea modelului Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio încă în 2016, BMW M3 sa pomeniti cu un rival foarte capabil, care a reuşit să-l bată la capitolul viteză pe renumitul traseu Nurburgring. Dar dacă mergem înapoi la începutul anilor 1990, vom afla că firma italiană a adus aproape de producţie un proiect rival pentru BMW M3 în generaţia E30, doar că au încărcat arma dar nu au reuşit să tragă.

Folosind modificaţia Alfa Romeo 155 Q4 ca bază, unde Q4 înseamnă tracţiune integrală, având în vedere că are acelaşi motor şi sistem de tracţiune ca legendara Lancia Delta Integrale, GTA Stradale a fost destinat să fie o versiune de producţie a bolidului de curse WTCC (World Touring Car Championship) 155 touring.

Acest proiect a fost condus de Sergio Limone, omul care a dat naştere renumitului bolid de rally din grupa B, Lancia 037.
Motorul pe 155 GTA Stradale este un benzinar de 2.0 litri, turboaspirat, care produce 190 CP,
şi se ascunde după bumperul din faţă conceput să fie asemănător cu cel al bolidului de curse.
155 GTA Stradale a împrumutat de la renumitul său frate Delta Integrale nu numai motorul dar
şi setarile de suspensie, fiind o recetă perfectă pentru un sport-car de succes.

Superiorii de la Fiat de atunci însă planificau să instaleze un motor mai puternic, în 6 cilindri dar din păcate era incompatibil cu sistemul de tracţiune integrală Q4 şi necesita schimbări majore
şi foarte costisitoare pentru a merge în producţie.

155 GTA Stradale în unicul exemplar, acum are la bord circa 40 mii kilometri, şi pe data de 27 octombrie va fi expusă la licitaţia Bonham’s din Padova cu un preţ estimat între 180 000 şi
230 000 de euro.
0
2,545
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!