Atenţie, proprietari de automobile electrice sau hibride! Haideţi cu noi în expediţie!

Da, dragi cititori, a venit şi timpul în care să vă invităm să fiţi parte, alături de noi, a unei aventuri în rol de coechipieri! Am primit sute de mesaje pe parcursul expediţiilor noastre, în care eram întrebaţi dacă n-am putea face loc şi unuia dintre cititori alături de noi, iar acum putem să vă aducem vestea cea bună! De această dată se poate!
V-am urmărit plăcut impresionaţi interesul uriaş faţă de automobilele hibride şi electrice din ultimul timp şi tocmai de asta ne-am mobilizat să concepem prima expediţie cu automobile electrice şi hibride, pe care o vom desfăşura pe teritoriul Moldovei, începând cu 30 octombrie, numită Moldova Hybrid Electro Maraton! Va fi o expediţie cu totul specială, realizată alături de parteneri cu gândire inovatoare, care pun umărul la inovaţie şi dezvoltare în ţara noastră!
Ştiţi deja că în Moldova a fost lansată inițiativa de instalare a 14 stații de încărcare a automobilelor electrice pe principalele trasee urbane . Acest lucru este posibil datorită Proiectului Green Cities, finanțat de GEF şi implementat de PNUD. Echipa proiectului a făcut parteneriat cu Fondul pentru Eficienţă Energetică pentru a dezvolta infrastructura transportului electric în țara noastră. Reţeaua va asigura mobilitate electrică în marile oraşe din ţară şi va crea, totodată, coridorul auto dintre România și Ucraina. Cu siguranţă creşterea numărului de încărcătoare electrice va motiva oamenii să îşi cumpere maşini cu zero emisii. Noi, cei de la PiataAuto.md, suntem de-a dreptul onoraţi să organizăm maratonul în parteneriat cu Proiectul Green Cities.
Şi aţi mai auzit cu siguranţă despre ideile progresiste ale celor de la Orange Moldova despre oraşele inteligente, sau Smart City, cum le spun ei! Bine, Orange Moldova e în general o locomotivă de tehnologii noi aduse în Moldova, multe din inovaţiile de ultimă oră din cadrul grupului Orange la nivel mondial fiind iniţial implementate în ţara noastră, dar la capitolul Smart City, Orange Moldova are un concept cu adevărat vizionar despre cum ar putea arăta oraşele inteligente ale... cât pe ce să zicem viitorului, dar de fapt sunt ale prezentului deja. Pentru că toată această viziune de Smart City e deja viabilă şi posibilă astăzi, fiind implementată cu succes la Hânceşti în faza sa iniţială, iar în curând mai urmează un alt oraş din nordul Moldovei, şi după el altul, şi altul, şi tot aşa, până vom avea o ţară cu oraşe Smart...
Şi cu siguranţă inovaţiile ne inspiră şi la un mod de viaţă mai progresist, mai transparent, mai civilizat şi mai lipsit de hotarele convenţionalului. Iar aceste inovaţii ne sunt la îndemână doar în tandem cu disponibilitatea unor soluţii inovative de plată din viaţa noastră. Aici suntem onoraţi să anunţăm că cei de la Mastercard ne vor fi parteneri în acest proiect, pentru prima dată într-un proiect local, desfăşurat exclusiv în Moldova! Şi asta pentru că plata cu cardul se poate face astăzi nu doar în marile magazine din capitală. Micul magazin de la colţ de lângă biroul nostru acceptă plata cu cardul bancar. Micile magazine de cartier din suburbiile capitalei acceptă deja plata cu cardul, ba chiar plăţi contactless! Şi progresul ăsta a ajuns deja şi acolo, departe, în zonele rurale ale Moldovei, prin care vom ajunge să circulăm! Iar noi vom merge cu carduri Mastercard, în spiritul acestei gândiri progresiste a Moldova Hybrid Electro Maraton!

Aşadar, vă invităm să fiţi parte a expediţiei, cu automobilul Dvs. hibrid sau electric!

Vom avea o coloană de automobile deja aliniate la acest maraton, gata să-şi pornească sistemele de propulsie şi să cucerească peisajele tomnatice ale Moldovei, căutând totodată să înregistreze şi cel mai eficient consum posibil pentru fiecare dintre ele. Dar, pe lângă această coloană, vrem să invităm un proprietar de automobil hibrid, plug-in hibrid sau electric, să se alăture acestei aventuri cu automobilul său!
Condiţia obligatorie e să ai un asemenea automobil în stare tehnică bună şi să vrei să fii parte a unei echipe de camarazi aventurieri. Nu contează dacă eşti bărbat sau femeie – contează să ai spiritul inovaţiei şi totodată al călătoriilor aventuriere în sânge!

Pe lângă asta, mai trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
- Să vrei şi să poţi fi un adevărat membru de echipă, pe parcursul a 5 zile consecutive, cu înnoptare în hotele din Moldova
- Să ai spirit de echipă, să vrei să depui efort pentru o misiune comună
- Să poţi conduce bine, prudent, în special în regim de condus în coloană
- Să nu te sfieşti de obiectivele aparatelor foto sau ale camerelor video
- Să vrei să împărtăşeşti public experienţa ta din această aventură cu prietenii tăi şi cu alţi cititori de-ai noştri
- Să ai un card Mastercard, dacă tot ne dorim să achităm doar cu cardul peste tot!. Nu-ţi fie frică, nu te punem la cheltuieli – combustibilul utilizat de automobil tău, precum şi costurile de cazare, vor fi acoperite de către noi, ai nevoie de card doar pentru nişte mici cheltuieli personale pe care ai putea să le ai pe parcursul celor 5 zile.
Consideri că descrierea ţi se potriveşte? Atunci trimite-ne până vineri, 26 octombrie, un mesaj pe pagina PiataAuto.md de pe Facebook sau la adresa de e-mail office@piataauto.md şi spune-ne ce automobil ai, care ar putea să participe, dar şi câteva cuvinte despre tine, ca să avem o mai bună imagine!

Nu promitem selecţii aleatorii, loterii sau tombole, pentru că e vorba de un coechipier / o coechipieră de aventură, iar coechipierii trebuie să aibă şi o anumită chimie de interacţionare între ei. Vom alege subiectiv, pe cine vom considera mai aproape de cele descrise mai sus, în urma unor consultări cu miezul echipei „veterane” de expediţionişti PiataAuto.md, care au cutreierat lumea în lung şi-n lat!
Aşa că haideţi să cutreierăm împreună şi frumoasa noastră Moldovă de toamnă, în primul maraton cu automobile electrice şi hibride! Da, nici nouă nu ne prea vine a crede că astăzi vorbim de un asemenea maraton, pentru că, să ne fi spus cineva cu 2-3 ani în urmă că aceste tipuri de propulsie vor ajunge atât de populare în Moldova, nu am fi crezut! Dar iată că invoaţia se întâmplă în Moldova! Şi acum imaginaţi-vă că asta e doar începutul! Imaginaţi-vă cum vor evolua lucrurile după lansarea primelor prize electrice pe traseele naţionale sau după ce vor urma şi alte prize! Trendul e aici şi îşi ia avânt acum! Haideţi să facem istoria electromobilităţii în Moldova împreună!
0
4,055
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!