Camionul electric Mercedes-Benz eActros livrează produse la magazinele din Berlin

Mercedes-Benz Trucks a livrat un camion electric pentru a fi testat făcând livrări zilnice de produse alimentare, pentru reţeaua de magazine EDEKA. Camionul va efectua o rută zilnică, prin centrul oraşului Berlin şi suburbiile lui, cu o lungime de la 150 până la 300 kilometri.
Scopul acestor teste este să asigure un sistem de logistică ecologic, cu camioane eficiente şi silenţioase, care după cum planifică Mercedes-Benz începând cu anul 2021, vor începe a le înlocui pe cele diesel.

Credem că modelul eActros s-ar încadra perfect şi în oraşul nostru mic, care este extrem de poluat din cauza că majoritatea camioanelor care se mişcă pe drumuri, nu corespund nici măcar unuia din standardele ecologice.

Modificţia eActros se bazează pe platforma Mercedes-Benz Actros, mişcarea o asigură două motoare electrice amplasate la butucii roților de pe axa din spate. Puterea fiecărui din ele este de 126 kW, iar cuplul maxim dezvoltat de fiecare în parte, este de 485 Nm.
Mercedes-Benz eActros are un set de baterii cu o capacitate de 240 kWh, care îi oferă o autonomie de 200 kilometri. Încărcătura maximă admisibilă pe o axă este de 11.5 tone.

Timpul de încărcare a bateriei ocupă de la 2 până la 11 ore, în dependenţă de priza de la care este încărcat.
0
2,062
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!