Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Câteva maşini de producţie inspirate din Formula 1 care îţi taie respiraţia!

11 Octombrie 2018 - 20:10
Ion Pantea
Se pare că suntem răsfăţaţi când vine vorba de maşini inspirate de Formula1 în ziua de azi. Există proiectele AMG One, Aston Martin Valkyrie şi McLaren Senna şi totuşi producătorii încearcă să aducă un pic de dramă şi splendoare din cursele Formula 1, în linia lor de modele de producţie, ceea ce nu este ceva nou, dar aici am postat câteva dintre preferatele mele.
RENAULT TWIZY F1

Această fiară mică este rezultatul faptului că Renault Sport F1, este cu adevărat obsedat de ideea de a aduce tehnologiile din Formula 1, pe o maşină obişnuită.

Probabil au avut puţin de ales şi au decis să meargă cu modelul Twizy ca vehiculul lor de proiect. Rezultatul? un Twizy cu cauciucuri de curse, splitter din fibră de carbon, difuzor şi aripi în stilul F1.

Scaunul din spate a fost aruncat, pentru a face spațiu pentru sistemul KERS (sistem de recuperare a energiei cinetice) direct de la mașina Renault F1. Sistemul KERS este activat prin intermediul unui buton, de la volanul care la fel e inspirat din Formula 1 și oferă o putere suplimentară de 80 CP pentru o durată de 14 secunde, ceea ce face ca această mașină electrică cu un singur loc şi fără uşi, să fie mai rapidă la o accelerare în linie decât Renault Megane RS!
FIAT SEICENTO SCHUMACHER EDITION

Singura diferență dintre gama de modificaţii Seicento Sporting, cu stilizare Abarth, și ediția Schumacher, este semnătura lui Michael Schumacher şi schimbătorul de viteze cromat.

Fapt ce mă face să cred că oricine s-a apropiat de Michael Schumacher cerându-i să-și pună numele pe această mașină a fost cu adevărat curajos, sau nebun.
ALFA ROMEO 164 PRO-CAR

Aceasta este una dintre mașinile care a fost concepută cu replica: "ce-ar fi dacă", sau mai exact "Ce se întâmplă dacă vom pune un motor F1 într-o maşină de serie?"

În 1988, Alfa Romeo a dat răspuns la această întrebare, punând motorul V10 F1, de 3.5 litri proiectat pentru echipa Lieger, în partea din spate a unui Alfa Romeo 164. Rezultatul a fost un motor v10 cu 630 CP, instalat pe o maşină cu o greutate de 710 kg!
RENAULT ESPACE F1

Unii spun că anii 80 au fost un deceniu nebun, Alfa de mai sus este cu siguranță o dovadă a acestui fapt, dar în acest caz ce spunem despre anii 90?

Inginerii de la Renault, au luat ca bază modelul Espace şi alături de echipa Williams F1, care la acea vreme domina în curse, au pus toată experienţa sa din Formula 1, într-un șasiu Espace întărit cu fibră de carbon.

Rezultatul a fost un minivan cu 800 CP şi o perioadă de accelerare 0-200 km/h de 6.9 secunde și o viteză maximă de 315 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter