Completări noi în condiţiile de utilizare a vinietei

Proprietarii maşinilor cu numere străine în Republica Moldova, vor avea posibilitatea să confirme achitrea taxei pentru folosirea drumurilor sau a vinietei, prin mai multe tipuri de acte, cum ar fi: ordinele de încasare, documente de plată eliberate de prestatorii de servicii de încasare a plăților, precum și confirmarea de plată de la Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice (MPay). Un ordin la subiectul dat, al ministrului Economiei a fost publicat în Monitorul Oficial.
Potrivit documentului, confirmarea care atestă plata taxei sau vinietei, de către proprietarii maşinilor cu numere străine în Republica Moldova va conține: data și ora achitării vinietei; data și ora activării vinietei, data și ora expirării vinietei; termenul de valabilitate, numele și prenumele persoanei care achită vinieta, tipul vehiculului, țara de înregistrare a vehiculului şi numărul de înregistrare a vehiculului.

Confirmarea care atestă plata taxei pentru folosirea drumurilor, de către proprietarii maşinilor neînmatriculate în Republica Moldova, este un document care serveşte dovadă a achitării și înregistrării vinietei şi se păstrează pentru toată durata aflării maşinii pe teritoriul Republicii Moldova.
Taxa pentru fiecare vehicul în parte, este calculată de către lucrătorii serviciului vamal, şi poate fi achitată la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, potrivit Codului Fiscal. În cazul maşinilor neînmatriculate în Republica Moldova care tranzitează ţara, va fi achitată doar taxa de tranzitare. Taxa poate fi achitată prin intermediul instituţiilor financiare, în lei moldoveneşti sau valută străină, în numerar sau prin virament.

Sursa: www.bizlaw.md
0
2,711
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!