Danemarca ar putea ajunge să interzică total vânzarea automobilelor diesel şi pe benzină!

Vă imaginaţi cum ar fi o ţară în care e interzisă total vânzarea automobilelor ce consumă combustibililor fosili, precum benzina şi dieselul? De această dată nu vorbim de un plan de interzicere a motoarelor cu ardere internă în centrele unor oraşe, vehiculat în mai multe ţări europene, ci de o interzicere directă a comercializării automobilelor ce folosesc aceşti combustibili în Danemarca!
Un asemenea plan a fost de curând propus spre aprobare în Danemarca şi prevedere instituirea interdicţiei generale de a mai comercializa maşini pe benzină sau diesel din 2030. Conform aceluiaşi plan, în 2035 le-ar veni şi rândul motorizărilor hibride, întrucât şi acestea folosesc combustibili fosili. În locul lor ar urma să rămână pe piaţă doar automobile cu propulsie din surse regenerabile, în prezent fiind vorba de maşini electrice.
Planul are încă nevoie de aprobare parlamentară pentru a fi bătut în cuie, însă guvernul danez şi-a atras anterior critici prin ridicarea, în 2016, a taxelor pentru automobilele electrice. Acestea beneficiau de scutiri importante în raport cu taxele uriaşe la celelalte automobile, iar după ridicarea taxelor, vânzările electromobilelor au avut de suferit serios în Danemarca. Se pare că noul plan vine să forţeze tranziţia cumpărătorilor spre electromobile, chiar dacă acestea din urmă nu mai beneficiază de facilităţi.
0
1,710
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!