Eşecul unei Niva participante la Dakar: a fost vândută la licitaţie pentru o sumă de 16 ori mai mică decât cea estimată iniţial

Anul 1981 a fost unul glorios pentru Niva şi performanţele acesteia în sporturie cu motor. O duzină de exemplare Niva, în posesia diverselor echipe dintr-o mulţime de ţări, au participat la cel mai dur raliu al planetei – Paris-Dakar, iar una dintre acestea a reuşit să ajungă şi pe podium.
Maşina din imagine, însă, a fost una din nefericitele care n-a apucat linia de finiş, fiind condusă în raliu de Francois Jeanson şi fiul său. Deşi a fost bine pregătită de Paris-Dakar, în acei ani raliul era cu adevărat nemilos, astfel încât, din 170 de vehicule participante, au atins linia de finiş doar 59.
Maşina a rămas în proprietarea familiei Jeanson până în 2009, când a fost achiziţionată de un colecţionar de automobile. Maşina era într-o stare destul de degradată, însă îşi păstra condiţia originală şi avea şi o istorie unică, iar colecţionarul s-a gândit că poate face un ban frumos, expunând-o la renumita casă de licitaţie Sotheby’s. Preţul de vânzare, estimat iniţial, oscila între 50 şi 75 mii de lire sterline.
Doar că de această dată socoteala de acasă a colecţionarului nu s-a potrivit cu cea de la piaţă, sau mai bine zis de la licitaţie, astfel încât acesta a fost nevoit să constate că maşina n-a stârnit prea mare interes. În rezultat, Niva a fost vândută pentru o sumă de doar... 4,600 lire sterline, adică de 16 ori mai puţin decât cea mai optimistă estimare iniţială a vânzătorului.

Voi ce spuneţi? Aţi cumpăra o asemenea Niva la un asemenea preţ derizoriu, după standardele Sotheby’s?
0
2,221
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!