Honda dezvoltă tehnologia Smart Intersection! Ce reprezintă ea?

Tehnologia Smart Intersection, foloseşte software-ul de recunoaștere a obiectelor proiectat de Honda, în combinație cu camerele montate pe intersecție și comunicațiile V2X (vehicle to everything), care permit autoturismelor să vadă practic prin și în jurul clădirilor și zidurilor în aproape orice condiții meteorologice.
Acest sistem va ajuta la avertizarea șoferilor în diferite situații periculoase ascunse, şi va scădea semnificativ riscul accidentelor în intersecţii.
Cum lucrează tehnologia Smart Intersection?

Patru camere care se montează deasupra semaforului, la fiecare colț al intersecției, captează imaginile vehiculelor înconjurătoare și a traficului pietonal, până la o distanță de 100 metri.
Aplicația de procesare a imaginilor de la Honda creează apoi o imagine de 360 de grade a intersecției, care clasifică vehiculele și alte obiecte în mișcare, cum ar fi pietonii, motocicletele și vehiculele de urgență, apoi transmite informații relevante vehiculelor înconjurătoare printr-un semnal de comunicare cu rază mică de acțiune.
Fiecare computer de bord al vehiculului conectat la acest sistem decodifică informațiile și dacă este necesar, acţionează prin alerte vizuale și auditive asupra şoferului, prevenindu-l inteligent să ia măsuri corective pentru a evita o eventuală coliziune.

Honda sa angajat să utilizeze 200 de vehicule conectate între ele, pentru a fi evaluate în cadrul proiectului Smart Intersection.
0
1,952
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!