Hypercar-ul de 5000 CP Devel Sixteen pare să nu fie lansat în producţie niciodată

Firma Devel care a făcut debutul său cu un an în urmă, la salonul auto din Dubai, cu o maşină care declară nişte cifre greu de crezut.
Când o companie născută ieri, promite să producă o mașină cu o putere de 5 000 CP, capabilă să atingă viteza de 550 km/ h și o accelerare 0-100 km/ h în mai puţin de 2 secunde, aruncă o umbră de scepticizm şi îndoială asupra acestor ambiții. Sunt două motive majore de ce această maşină niciodată nu va merge în producţie.

Primul motiv este motorul, care în esenţă este un propulsor american, proiectat pentru curse de Drag, cu o capacitate de 12.3 litri şi 16 cilindri, aspirat de patru turbocompresoare.

Acest motor, şi anume sistemul lui de răcire nu au fost gândite pentru regimurile de temperatură pe care maşina obişnuită le suportă zilnic, mai mult ca atât în caz că ajungi cu ea într-un ambuteiaj, te trezeşti cu o bombă de 5 000 CP, gata să explodeze în orice moment în spatele tău.

Al doilea motiv încă mai serios este aerodinamica. Inginerii de la Devel, care au descoperit că la o viteză de peste 500 km/h, maşina tinde să-şi ia zborul, în loc să rămână pe pământ. Deci Devel Sixteen este un hypercar, care vă va trimite în stratosferă la o viteză de 500 km-h, şi va exploda înainte de a se atinge de pământ.

Întrebarea cu cauciucurile la fel nu este hotărâtă. În timp ce Bugatti abia de au găsit cauciucuri capabile să nu explodeze la o viteză de 400 km/h, sub o maşină de 2 tone, îmi pun întrebarea, de ce cauciucuri are nevoie Devel Sixteen, care cîntăreşte 2.3 tone la o viteză de peste 500 km/h?
Dacă să facem o concluzie, părerea mea e că această maşină nu are nici o şansă să meargă în producţie vreodată, dar voi cum credeţi?
0
3,244
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!