Noul Porsche Taycan vine în curând. Tesla, ţine-te bine!

Porsche urmează să debuteze în segmentul maşinilor electrice, cu modelul Taycan. Lansarea acestui model pentru producţie a cerut investiţii de 6 milliarde de euro, şi a generat circa 1,200 de locuri de muncă în oraşul Zuffenhausen, unde urmează să fie asamblat.
Tehnologiile de vârf implementate în proiectarea modelului Taycan, provin de la bolidul de curse Porsche 919 Hybrid, care participă în seriile 24 ore Leman’s.

Porsche Taycan foloseşte o tehnologie de încărcare cu o putere fără precedent în industrie, cu o densitate de 800 V, care permite bateriilor să acumuleze energia în doar 15 minute, fiind capabile de o autonomie de 500 km. Porsche planifică să construiască o infrastructură cu staţiuni de încărcare de tensiune înaltă, în Europa, fiecare cu capacitatea de 350kW.

Porsche Taycan vine să facă concurenţă modelelor de la Tesla şi va oferi iniţial trei versiuni de putere: 402 CP, 536 CP şi 670 CP. În modificaţia cea mai puternică, Taycan va atinge prima sută în doar 3.5 secunde.
Oficialii Porsche, spun că preţul modelului va fi poziţionat între Panamera sedan şi Cayenne, ce ne permite să presupunem că preţul de start în Europa va fi de aproximativ 75,000 euro.

Versiunea de producţie Porsche Taycan urmează să fie prezentată publicului larg la unul din saloanele auto din Europa, în anul 2019.
0
2,427
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!