PARIS 2018. Noua Toyota RAV4 Hybrid ajunge şi în Europa. Ce consum promite noul SUV nipon?

RAV4 e unul din modelele care a renunţat în totalitate la motoarele diesel şi s-a focusat spre propulsie hibridă, iar vânzările certifică un interes deosebit al cumpărătorilor pentru această schimbare. Acum, noua generaţie Toyota RAV4 în motorizare hibridă a ajuns la momentul lansării pe continentul european, odată cu salonul auto de la Paris.
Noul model e construit pe noua platformă tehnică globală a niponior TNGA, ceea ce-i va deschide multe perspective de posibile variaţii pe viitor, dar îl face şi puternic evoluat faţă de generaţia precedentă. Sistemul de propulsie hibridă e format acum dintr-un motor pe benzină de 2.5 litri şi un electromotor, similar celui de pe Camry Hybrid, doar că în cazul SUV-ului RAV4 sistemul livrează ceva mai multă putere – 222 CP, cu 25 CP mai mult decât precedentul RAV4 Hybrid. Cu un asemenea potenţial de forţă, noua Toyota RAV4 Hybrid le va trezi proprietarilor zâmbete nu doar la pompa de alimentare, ci şi la apăsarea mai puternică a acceleraţiei.
Şi dacă tot vorbim de un SUV, noua generaţie RAV4 Hybrid şi-a crescut garda la sol cu 15 mm în raport cu predecesorul său şi şi-a crescut ampatamentul, reducând totodată distanţa de la axe la extremităţile maşinii, pentru unghiuri de atac şi degajare mai bune. Sigur, din substratul tehnic nu lipseşte tracţiunea integrală.
Şi acum cireaşa de pe tort: cu toate aceste caracteristici tehnice anunţare, Toyota estimează că noul RAV4 Hybrid va avea un consum mixt de doar 4.5 litri/100 km!
0
5,612
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!